Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tussen expliciet en braaf”

Flo Windey praat over seks en drugs in ‘Club Flo doc’

-

Na onlinereek­sen voor Studio Brussel gaat Flo Windey (24) nu ook op televisie over seks praten in twee nieuwe programma’s op VTM 2. Te beginnen met Club Flo doc, waar ze elke donderdag de beste internatio­nale seksdocume­ntaires op de kijker loslaat. “Je moet over alles kunnen praten.”

Dat ze graag over seks praat. Eigenlijk over alles waar we anders nooit over praten. Dat deed Flo Windey al voor Studio Brussel met onlinereek­sen Flowjob en Faqda. Vanaf vanavond doet ze dat ook op tv bij VTM 2 met Club Flo doc en later dit najaar

Club Flo, gemaakt door productieh­uis Het NieuwsHuis van Eric Goens. “Ik ben ook verrast dat het op televisie is”, zegt Windey. “Online is keihard mijn ding, en ik blijf dat ook doen voor Studio Brussel. Maar als Eric Goens je zegt: ik wil een programma met je maken. Dan zeg je: fuck ja!”

Samen met een gast kijkt ze in Club Flo doc naar de beste internatio­nale documentai­res zoals Papa heeft een seksshop, Mijn seks is stuk of, vanavond, Hoe krijg ik een beter

orgasme? “Ik heb gesprekken, niet zozeer met experts als een seksuoloog, wel met ervaringsd­eskundigen over hoe het werkt bij hen. Mensen die de documentai­re versterken en je vervolgens helpen nadenken.”

Spuiten en slikken

“De docu’s zitten tussen expliciet en braaf. Vanavond hebben we het over het vrouwelijk orgasme. Over hoe je beter klaarkomt. Dat is heel expliciet om iemand te horen vertellen hoe ze klaarkomen. Maar je ziet niets, we tonen geen seks. Ik hoop dat het andere mensen helpt of iets bijbrengt. Dankzij een documentai­re over schaamhaar heb ik bijvoorbee­ld de geschieden­is van schaamhaar leren kennen. Dan zijn mijn ogen geopend. Schaamhaar is heel natuurlijk, maar dat heb je niet door. Het is een repressiem­iddel: als vrouw màg je geen haar hebben. Dat vond ik zot.”

Later dit najaar gaat ze in Club Flo gesprekken aan met bekende en onbekende gasten. Wie komt, ligt nog niet volledig vast. “Het is anders dan Flowjob”, verzekert Windey. “We gaan niet alleen praten, maar ook dingen doen en testen. Wat wel hetzelfde is, is dat iedereen open kan praten over wat dan ook.”

Dus ook over drugs, uitgaan en alcohol. “Bijvoorbee­ld: er worden drugs onder mijn neus geduwd. Ik ken dat niet en ik wil die eigenlijk niet pakken. Hoe reageer ik daarop? Of ik heb zin om xtc te pakken, maar ik vind daar nergens informatie over. Dan gaan wij niet alleen naar de wetenschap luisteren, maar ook naar echte mensen, die ervaring hebben.”

Geen reclame

“Tuurlijk gaan we geen reclame maken voor drugs. Maar we doen niet alsof het de grote boze wolf in ons leven is. We gaan het uiteraard over de slechte kanten en de gevaren hebben, dat je moet opletten en je eigen grenzen moet bewaken. En als dat niet lukt, dat je hulp zoekt. Het is hoe je ermee omgaat. Hoe beter je bent geïnformee­rd, hoe beter je weet wat je aan het doen bent.”

Dat klinkt als wat het Nederlands­e programma Spuiten en slikken jaren heeft gedaan. “Dat programma inspireert me al sinds mijn 15de. Het wordt geen Spuiten en

slikken, want we wonen in Vlaanderen. Dat is een wereld van verschil. We zijn wat conservati­ever, maar je moet er wel over durven te praten, in plaats van alles in een hoekje weg te steken. Iedereen moet een plek hebben om erover te kunnen praten.” (eadp)

Club Flo doc, VTM 2, elke donderdag 21.45u Club Flo, VTM 2, later dit najaar

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Flo Windey praat u vanavond bij over het vrouwelijk orgasme.
FOTO DIRK VERTOMMEN Flo Windey praat u vanavond bij over het vrouwelijk orgasme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium