Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk om na vijf jaar tegen andere ploegen uit te komen”

Libero Sanne Lenaerts kijkt uit naar wedstrijde­n op hoger niveau

- (mabe)

Na vijf seizoenen vagevuur staan de vrouwen van VC Zoersel opnieuw in eerste nationale, de voormalige liga B. Met een duel tegen regiogenoo­t Fixit Kalmthout wacht dit weekend meteen een serieuze test.

“Het zal niet gemakkelij­k worden”, voorspelt de Zoerselse libero Sanne Lenaerts. “Fixit heeft de voorbije seizoenen bewezen over een degelijke ploeg te beschikken. Het speelt al een tijdje in deze reeks, bij ons wordt het voor enkele speelsters allemaal nieuw. Sommigen speelden al wel in de liga B, maar dat is nu toch ook alweer vijf seizoenen geleden. Ik kijk er wel naar uit om dit seizoen van start te gaan in deze reeks, met toch wel wat ploegen uit de regio.”

De ambities liggen dit seizoen bij Zoersel dan ook lager dan de voorbije jaren. “Na die onfortuinl­ijke degradatie uit de liga B wilden we zo snel mogelijk onze plaats weer innemen, maar uiteindeli­jk hebben we er vijf seizoenen over gedaan. Het is dus een verademing dat het dit seizoen niet echt van moeten zal zijn. Een plaats in de middenmoot zou al mooi zijn. Al beseffen we maar al te goed dat ook dit niet vanzelfspr­ekend zal zijn. Ik vermoed dat het nog even zal duren vooraleer we de snelheid van uitvoering, de intensitei­t en het ritme van de reeks gewend zullen zijn. Nu goed, die uitdaging maakt het spelletje net leuker. Net zoals het feit dat ik ernaar uitkijk om na vijf seizoenen nog eens tegen andere ploegen te mogen uitkomen. Na vijf jaar in een bepaalde reeks ken je onderhand je concurrent­ie wel. Nu wordt dat toch weer een nieuwe, spannende zoektocht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium