Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thuisploeg houdt hele tweede helft stand met tien

- (lver)

Antonia heeft zijn eerste zege van het nieuwe seizoen beet. Het legde de basis van de 1-0overwinni­ng tegen Kalmthout in de eerste helft, toen Jens Van Loon met het hoofd een mooie individuel­e actie van De Ridder op de linkerflan­k tegen de touwen werkte. Die 1-0 bleef tot het einde op het bord staan.

Beide ploegen hadden voor het openingsdo­elpunt de score al kunnen openen, maar de bezoekende doelman Arnouts ging goed plat op een poging van Keyzer en Everaert besloot zwak in de handen van Van Nooten. Via flankaanva­llen dropte Antonia ballen in de box in de hoop nog een tweede doelpunt te maken.

Opwinding bij het begin van de tweede helft toen Antonia-doelman Van Nooten buiten zijn strafschop­gebied Adriaensse­ns neerhaalde en met rood van het veld werd gestuurd. “Een terechte rode kaart. Hij was iets sneller op de bal en ik wilde hem naar buiten drijven. Bij het afsnijden van zijn looplijn was er contact. Het was dat of de gelijkmake­r. Achteraf gezien was het dus een goede beslissing”, zei Van Nooten.

Met elf tegen tien was het balbezit voor Kalmthout. De kleine kansen werden echter niet benut. “We kwamen pas in het spel toen we met een man meer stonden”, gaf Michel Gysels toe. “Vanaf toen stond er nog slechts één ploeg op het veld die wilde voetballen. Antonia trapte de bal gewoon weg. Over enkele dagen moeten we al naar Ranst. Veel tijd om stil te staan bij deze nederlaag is er dus niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium