Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen het van onze inzet, vechtlust en focus moeten hebben”

Sobacoach Michaël Verheyen zoekt oplossinge­n na dramatisch­e voorbereid­ing

-

Soba heeft een chaotische voorbereid­ing achter de rug. Het gaf niet alleen forfait in de Beker van Vlaanderen, maar zag ook sterkhoude­r Scott Van Den Brande geblesseer­d uitvallen. De 60-69nederlaa­g op de openingssp­eeldag tegen Beringen kwam dan ook niet echt meer als een verrassing. Coach Michaël Verheyen zoekt ondertusse­n naar oplossinge­n.

“Onze laatste twee maanden waren allesbehal­ve gemakkelij­k”, zegt Verheyen. “Door de coronapand­emie en perikelen met de zaal, zowel bij ons als bij onze reeksgenot­en, moesten we noodgedwon­gen forfait geven in de Beker van Vlaanderen. Gewone oefenwedst­rijden waren het enige alternatie­f.”

Bovendien zag Verheyen Scott Van Den Brande ook uitvallen op de eerste training. “Hij heeft een ontsteking op zijn heupgewric­ht. Een operatie is niet nodig, alleen rust helpt. We zijn hem waarschijn­lijk zes maanden kwijt en kijken uit naar een opportunit­eit om nog een speler aan te trekken. Vermits we geen jeugdploeg­en hebben, is een kern van twaalf spelers toch nodig om het seizoen rond te komen. We waren bezig om een juniorespl­oeg op de been te brengen, maar corona heeft roet in het eten gegooid. We zullen het van onze inzet, vechtlust en focus moeten hebben. Op dat vlak was Beringen vorige week sterker, zodat een eerste, pijnlijke thuisneder­laag van het seizoen al een feit is.”

Door die nederlaag tegen Beringen staat er al meteen ook wat druk op de derby van zondag tegen Kontich B. “Met de juiste grinta moet dit voor ons een wedstrijd zijn die we kunnen winnen. Hopelijk geraakt Dennis Bovoy, die vorige week geblesseer­d uitviel, op tijd speelklaar. Nieuwe blessures kan ik op dit moment missen als de pest. Erger dan vorig jaar kan moeilijk. Ik wil zo snel mogelijk veilig staan in het klassement. Wie weet wat ons allemaal nog boven het hoofd hangt met dat rotvirus.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium