Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Halen van de play-offs is een must”

Oxacocoach Eddy Faus hoopt op nog een ervaren extra speler

-

Oxaco won tijdens de voorbereid­ingscampag­ne zowel zijn poule in de Beker van België als in de Beker van Vlaanderen. Op acht matchen verloren de Boechouten­aren slechts één keer. Toch is coach Eddy Faus niet helemaal tevreden, zo vlak voor de opener van zondag bij de buren van Guco Lier.

“Ik zag bij momenten nog te veel ups en downs”, zegt Faus. “Ik heb heel veel kunnen roteren, misschien lag het daar wel aan. Sommige jongens weten toch nog niet voor de volle honderd procent waar de klepel hangt.”

Met Vincent Peeters en Hannes Reichardt kreeg Oxaco een serieuze kwaliteits­injectie.

“Peeters en Reichardt zijn twee enorme aanwinsten, ook naast het terrein. Ik heb ook de indruk dat de sfeer in de groep veel beter is dan vorig jaar. Vincent Peeters is offensief constant gevaarlijk en zeer sterk defensief. Hannes Reichardt heeft zijn ervaring mee. Hij was ooit topschutte­r in tweede klasse en heeft heel hard gewerkt tijdens de dode periode. Good old Marc De Meyer heeft zijn zelfvertro­uwen gelukkig teruggevon­den. Met zijn bommen kan hij een match in enkele minuten beslissen.”

Ook de jongeren Cools en Van Cleemput integreren zich goed in de groep. “Het is alleen spijtig dat ze de voorbije zomer niet wat meer aan hun lichaam hebben gewerkt. Met Kevin Wanet trokken we een beer onder de korven aan, maar er is nog werk aan die jongen. Daarom zijn we nog op zoek naar een ervaren vijf-speler. Als we die vinden, kunnen we onze ambities nog een beetje bijstellen. Het halen van de play-offs is alleszins een must.”

Met de derby op Guco Lier staat er zondag al meteen een belangrijk­e afspraak op het programma voor Oxaco. “We zullen klaar moeten zijn om revanche te nemen voor de nederlaag met twintig punten verschil van vorig seizoen. Gelukkig zijn onze geblesseer­den Bouckaert en Nau ondertusse­n weer met de groep aan het trainen. We zullen iedereen heel hard nodig hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium