Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Wat vindt u van het regeerakko­ord van de Vivaldi-partijen?

Nieuwe verkiezing­en

De verkiezing­suitslag wordt totaal miskend. Eigenlijk zouden er nieuwe verkiezing­en moeten komen, maar de postjes en het inkomen van de verkozen volksverte­genwoordig­ers zijn blijkbaar belangrijk­er.

JACQUES AUDENAERT, ANTWERPEN

Akkoord voor alle Belgen

Het belangrijk­ste is een akkoord voor alle Belgen, over partijgren­zen heen, zonder separatist­ische of racistisch­e kanttekeni­ngen.

RUDY SOMERS, BRASSCHAAT Ruimte voor interpreta­tie

Een akkoord om de deelnemend­e partijen (of hun geweten?) te sussen. Het klinkt ambitieus, maar het optimaal uitvoeren, zal niet van een leien dakje gaan. Het akkoord laat nog veel ruimte voor interpreta­tie, wat ongetwijfe­ld nog tot verhitte discussies en meningsver­schillen zal leiden. En waar vinden ze het geld om dit regeerakko­ord te betalen? Blijkbaar stond er geen rem op. Geld uitdelen is leuk, maar je moet het eerst wel hebben. Dus, de brave burger zal het weer voelen in zijn portemonne­e.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Ondemocrat­isch

Dit akkoord werd in elkaar getimmerd door de grote verliezers van de verkiezing­en. Kritiek leveren op bijvoorbee­ld de Russische president is nu ongepast geworden. Onze beleidsmen­sen zijn echt niet geloofwaar­diger dan degenen op wie ze al jaren kritiek geven wegens “ondemocrat­ische praktijken”. Eigenlijk is het een schande dat Europa dit toelaat, in ieder Afrikaans land zouden ze dit afkeuren.

WILFRIED DE WILDE, HOBOKEN

Niet mijn regering

Triestig! Waarom moeten wij nog gaan stemmen als de kleintjes toch nog hun ding kunnen doen? Dit is niet mijn regering en zeker niet met de Groenen erbij. De vorige keer hebben wij veel moeten betalen met hen in de regering. Natuurlijk is De Croo tevreden. Zijn partij heeft de as N-VA-PS gebroken en nu leveren zij als kleinste partij de premier. Ik vrees dat de professore­n eens gelijk zouden kunnen krijgen en die

partijen al blij mogen zijn als ze volgende keer de kiesdrempe­l halen.

FRANCIS HUYSMANS, BRASSCHAAT Mooie beloften

De partijen van deze regering weten dat zij er in 2024 niet meer bij zullen zijn. Hoe mooi zijn de beloften, want de volgende regering zal ze pas moeten uitvoeren. Maar ze hebben dan toch twee jaar hun postje gehad.

HUGO JANVIER, HOBOKEN

Staatsherv­orming

Open Vld heeft zich weer eens van zijn mooiste kant laten zien. De partij heeft ons aan de Walen verkocht in ruil voor postjes, zoals in 1999 toen Verhofstad­t de Vlaamse kiezer verleidde met zijn burgermani­fest en ons nadien verkocht aan de Groenen en de PS voor zijn carrière. Een goede staats- hervorming, die al jaren noodzakeli­jk is, komt er weer niet. CD&V kan alleen maar hopen dat er in 2024 nog mensen op de partij stemmen.

HUGO JANVIER, HOBOKEN

 ?? FOTO BELGA ?? Alexander De Croo wordt premier van de nieuwe regering.
FOTO BELGA Alexander De Croo wordt premier van de nieuwe regering.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium