Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp opent prestigieu­s toernooi met nederlaag in Rusland

- PATRICK CEULEMANS

Geen stunt in de eerste partij van het nieuwe seizoen in de EuroCup tegen Lokomotiv Kuban Krasnodar voor het jonge Telenet Giants Antwerp. Na een schitteren­de eerste helft ging de havenploeg in Rusland onderuit. Het team van coach Christophe Beghin toonde echter dat het veel potentieel heeft. Het mag in deze prestigieu­ze EuroCup dan ook blijven dromen van enkele spraakmake­nde zeges. Volgende week dinsdag ontvangt Telenet Giants Antwerp al Andorra in de Lotto Arena.

De miljoenenp­loeg van Lokomotiv Krasnodar (20 miljoen euro budget ten opzichte van 2,8 miljoen euro bij de Giants) had in de met slechts 1.016 fans gevulde coronaproo­f Basket Hall haar handen meer dan vol met een fris spelend Telenet Giants Antwerp. Na zeven lange maanden wegens de coronapand­emie (de laatste officiële wedstrijd was de gewonnen bekerfinal­e in Vorst Nationaal op 8 maart) toonde de jonge Belgische bekerwinna­ar in de eerste helft fysiek veel in zijn mars te hebben. Kenneth Speedy Smith, die tekende voor een double-double (15 punten, 10 assists), en de nog met een lichte rugblessur­e spelende Jalen Jenkins zijn twee Amerikaans­e versterkin­gen.

“We speelden in de eerste helft snel, verdedigde­n sterk en scoorden via verschille­nde spelers. Dat vertaalde zich na het openingskw­art (17-21, red.) dan ook in een verdiende 40-45-bonus halfweg”, sprak de hardwerken­de Stephaun Branch. “Tot diep in het slotkwart bleven we in de partij. We leden echter veel balverliez­en (zestien stuks, red.) en zij profiteerd­en met fastbreaks en gemakkelij­ke korven.”

Het was het lokale Amerikaans­e trio - Will Cummings (17 punten), Alan Williams (19 punten, 9 rebounds) en ex-NBA-speler Jordan Crawford (21 punten) - dat de Russische winst met een 49-27-score in de tweede helft dan ook veiligstel­de.

“Trots op jonge selectie”

“Ik kijk toch fier naar de prestatie van mijn jonge selectie”, reageerde Christophe Beghin.

“Dertig minuten waren we in deze sterke Europese competitie de evenknie van de groepsfavo­riet, tevens een echte kanshebber op de EuroCup. We hebben vooral iets om verder op te bouwen. Ja, de trip was vermoeiend en onze voorbereid­ing kort. Dat zijn geen excuses en in deze coronacris­is kampt elke ploeg met dit probleem. We kunnen eindelijk basketten en dat moeten we koesteren, maar vooral hard verder blijven werken.”

Dave Dudzinski viel met een oogletsel uit in de tweede helft, maar kon na verzorging in de slotfase nog terugkeren.

Vandaag keert de Antwerpse selectie terug naar België. Weer via Moskou, Istanboel en Amsterdam, om pas morgenmidd­ag in de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem te arriveren. Na een dagje rust en nieuwe Covid-19-tests begint dan de voorbereid­ing op het tweede duel in deze EuroCup.

 ?? FOTO EUROCUP ?? Kesteloot gaat voor een korf, Faye kijkt toe.
FOTO EUROCUP Kesteloot gaat voor een korf, Faye kijkt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium