Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn knie is redelijk oké”

- (hc)

Oliver Naesen kwam met de schrik vrij. Dinsdagavo­nd kon hij na zijn val in de rit naar Ardooie niet eens meer het rechterbee­n plooien, laat staan trappen, maar gisteren zat hij alweer een kleine twee uur op de fiets. Losrijden zoals dat in het vakjargon heet. Naesen liet op de fietsapp Strava een ritje van een kleine zestig km noteren, waarbij hij gemiddeld ongeveer 30 km/u behaalde.

“Knie is redelijk oké! Bedankt voor de vele bezorgde berichtjes”, liet Naesen gisteren weten. “Ik rijd natuurlijk nog niet pijnvrij, maar die bloeduitst­orting zal dus na verloop van tijd wel vermindere­n. Ik hoop dat mijn knie na een week opnieuw een normaal volume aanneemt. Dat gewricht ontzwelt goed met ijs en compressie. Ik kan mijn knie bewegen, maar natuurlijk nog niet zoals het hoort. Ik schrok wel toen ik zag wat voor een ei er op de binnenkant van mijn rechterkni­e zat na die val. Ongelofeli­jk hoeveel pijn dat onmiddelli­jk deed. Ik heb al botten gebroken, maar dit deed veel meer zeer.”

Naesen was als bekendste slachtoffe­r van de valpartij ongeveer de enige die het fijn vond dat er gisteren geen tijdrit diende afgewerkt te worden in de BinckBanck Tour. Hij onderging dinsdagavo­nd nog een MRIscan in het ziekenhuis in Aalst, waarbij aan het licht kwam dat hij een grote bloeduitst­orting binnen het kapsel van de rechterkni­e had. Andere letsels waren er niet.“Ik was al opgelucht dat de kruisband niet was geraakt. Top,

top.”

 ??  ?? Belgisch kampioen De Bondt helpt de geblesseer­de Naesen over de finish in de dinsdagrit. FOTO BELGA
Belgisch kampioen De Bondt helpt de geblesseer­de Naesen over de finish in de dinsdagrit. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium