Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Bar Venetië naar haar schildersd­oek

-

Denisa Teglas is de dochter van de legendaris­che Angela van het ondertusse­n gesloten Bar Venetië op de Turnhoutse­baan. Ze hielp altijd mee in het café, maar nu heeft ze haar echte passie gevonden: schilderen en kinderen warm maken voor kunst.

Denisa schildert nog niet zo lang. Een kleine drie jaar geleden nog maar ontdekte ze haar talent om te schilderen. “Ik was als kind altijd bezig met poëzie en ik nam ook zanglessen. Na een tijdje vond ik het zelf niet meer goed genoeg en werd het te duur om die lessen te betalen. Ik had altijd het kleine fantasietj­e om een ster te worden. Ik heb mijn school ook niet kunnen afmaken en werkte mee in het café. Rond die tijd begon ik tekeningen te maken waar ik veel compliment­en over kreeg en ben ik op mijn kamer gekropen om mezelf te leren schilderen. Nu schilder ik elke dag. Ik maak abstracte en surrealist­ische kleurrijke werken. Bij Fameus kan ik ondertusse­n in het atelier werken en krijg ik hier en daar een kans om te exposeren.”

Haar eigen werk tonen, vindt Denisa al een hele eer, maar het is haar vooral om iets anders te doen. “Het zou heel leuk zijn als ik een paar schilderen zou kunnen verkopen om de huur te betalen, maar mijn droom is vooral om les te kunnen geven aan kinderen. Zowel bij mezelf als bij andere kinderen merk ik dat het zelfvertro­uwen er vaak niet is om dingen te maken. Ik wil hen dat graag meegeven en wil ooit een eigen galerij openen waar ik werk exposeer van jonge artiesten die het moeilijk hebben, weinig geld hebben of de taal niet goed spreken. Voor het festival dit weekend geef ik kinderen al een leuke kans. Ik geef hen schilderij­en van mezelf waar ik mee vastzit en laat hen die afmaken”, aldus Denisa.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Denisa Teglas.
FOTO JORIS HERREGODS Denisa Teglas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium