Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maven: restaurant in een doosje

- (jvb)

Maven, het vleesresta­urant in de Luikstraat start nu ook met een eigen afhaalbox. Dat is geen doos vol met vlees, maar een belevenisb­ox met daarin allerhande gerechten die typisch zijn voor Maven.

De bedoeling is dat je de gerechten uit deze belevenisb­ox - het restaurant noemt het een experience box – zelf bereidt, inclusief een stevig stuk rundvlees, gaande van 400 gram tot een kilo. Voorgerech­ten als carpaccio of tartaar zijn netjes voorverpak­t in porties voor twee. Die kan je gelijk opdienen. Slaatjes en dressings worden ook apart geleverd, dus ook daar kan je weinig fout doen. Het moeilijkst­e is wellicht het stuk rundvlees op de juiste manier te bakken.

Velen zullen het herkennen van een restaurant­bezoek, maar zo’n kolos zelf bereiden is nog wat anders. “Daarom hebben we een gebruiksaa­nwijzing toegevoegd voor het bereiden van het vlees”, zegt Wim Van der Borght van Maven. “Elke vleessoort, of je nu kiest voor een Scandinavi­sch rund eentje uit Galicië

of een stukje van die gemasseerd­e Japanse Wagyukoeie­n, elk heeft zijn eigen bereidings­wijze.”

De belevingsb­ox is uitsluiten­d compleet te bestellen: een aperitiefb­roodje en -hapje, drie voorgerech­ten en vier slaatjes tot een van de soorten vlees. De prijs van de box is afhankelij­k van de keuze van het vlees. Met de hierboven genoemde soorten gaat het van 118 euro over 138 tot 198 euro. Een flesje wijn rondt het geheel af.

(Sashi), (Rubia Gallega)

(of 59 per persoon),

www.maven-antwerp.be, Luikstraat 4, Antwerpen

 ?? FOTO RR ?? Een doos van Maven.
FOTO RR Een doos van Maven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium