Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het eenmansleg­er van Martinez

-

Zonder Eden Hazard, Dries Mertens en Kevin De Bruyne rekenen de Rode Duivels op Romelu Lukaku om de IJslanders met hoorn en baard op te eten. Op Wembley bewees ‘Big Rom’ al een gevreesd eenmansleg­er te zijn. In Reykjavik speelt Lukaku tegen een van zijn favoriete tegenstand­ers. Alleen tegen Schotland maakte hij al meer goals.

“De Manchester Unitedfans zien nu pas wat ze missen.” Zo luidde de commentaar in de Engelse pers na de demonstrat­ie van Lukaku in Engeland - België. De Rode Duivels verloren weliswaar met 2-1, geen enkele Britse waarnemer kon achteraf om de vijfsterre­nprestatie van de Belgische nummer 9 heen. Lukaku won elk duel, schudde kloeke verdediger­s als vervelende vliegen van zich af, en toonde zich een meester in het kaatsen. “Lukaku geselde de verdediger­s met een fluwelen balbehande­ling”,

schreef

Mail.

The

Daily

“Alles wat hij deed lukte. Hij won en zette een penalty om. Hij zette ploegmaats met hakjes voor doel. Hij ontving

de bal met de rug naar de goal en speelde ofwel een collega aan, of draaide van zijn tegenstand­er weg en stormde op doel af. Hij speelde een eerste helft zoals we hem die in het shirt van Manchester United nooit hebben zien spelen.”

Om zijn jonge aanvallers Marcus Rashford, Mason Greenwood en Anthony Martial meer ruimte en speelkans te geven besliste Unitedmana­ger Ole Gunnar Solskjaer – ooit zelf een niet onverdiens­telijke aanvaller bij de Red Devils – om Lukaku naar Inter Milaan te laten vertrekken. Het idee leefde dat de Belg niet aan de hoge verwachtin­gen kon voldoen. In zijn eerste seizoen bij United scoorde hij 27 goals in alle competitie­s samen, het jaar nadien was dat aantal al gekrompen tot 15.

In een recent interview met de krant haalde Lukaku uit naar de kritiek die hij in dat seizoen 2018-2019 ontving.

“Toen ik in Engeland speelde was ik zogezegd lui, liep ik niet, deed ik dit of dat niet”, zei Lukaku. “Hier bij Inter noemen ze mij de hardste werker in de kleedkamer. Natuurlijk ben ik erop vooruitgeg­aan, maar ik ben nog altijd dezelfde Rom. In de Premier League noemden ze me traag. Ik traag? Alsof ik het tempo van Manchester United niet aankon?”

“Er waren te veel kleine dingen waarvan ik dacht dat ze niet juist waren”, zei Lukaku. “Daarom is het belangrijk dat je zelf controle hebt over je lot. Dat je ergens speelt waar elke puzzelstuk­je past. Als je me nu ziet, zie je mijn vol potentieel. Je ziet wat ik had kunnen doen in Engeland.”

The Times

Afgewerkt product Onder Intercoach Antonio Conte, de man die hem al wilde bij Chelsea, is Lukaku een afge

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, ISOSPORT, BELGA, ALEXANDRA BERTELS ??
FOTO'S PHOTO NEWS, ISOSPORT, BELGA, ALEXANDRA BERTELS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium