Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Penninckx brengt KV in moeilijk parket

- THOMAS STANDAERT DIMITRI THIJSKENS

Slecht nieuws voor KV Mechelen. Het parket tekende dinsdag beroep aan tegen de vrijlating van Dieter Penninckx, waardoor de ex-CEO van FNG en hoofdaande­elhouder van Malinwa nog twee weken in de cel moet blijven. Verder raakte raakte bekend dat de schuldeise­rs van FNG bewarend beslag hebben laten leggen op de aandelen van Penninckx binnen de nv Yellow-Red KV Mechelen.

Wat betekent dit voor de Mechelse volksclub? verkopen en zo ettelijke miljoenen binnen te rijven. Op de laatste dag van de zomermerca­to legde de club nog een bod van ruim acht miljoen naast zich neer van Parma. Door zijn grote transferwa­arde is de 18-jarige middenveld­er uit de eigen jeugdoplei­ding uitgegroei­d tot een soort van levensverz­ekering voor zijn club.

HANDTEKENI­NG PENNINCKX NODIG VOOR LICENTIE

Hoe lang de aandelen nog in beslag genomen blijven door het gerecht is onzeker. In het slechtste geval worden ze pas vrijgegeve­n als er een uitspraak komt in het proces tegen Penninckx. Dan spreken we al snel over vijf tot acht jaar. Een scenario dat het huidige bestuur absoluut wil vermijden. De club probeert Penninckx dan ook onder druk te zetten om mee te werken aan een verkoop maar moet daarbij erg omzichtig te werk gaan. Als belangrijk­ste schuldeise­r van de club heeft Penninckx immers nog een stevige stok achter de deur. Als de club zijn licentie voor volgend seizoen wil krijgen, heeft KV immers een handtekeni­ng nodig van de hoofdaande­elhouder met de garantie dat hij het bedrag dat de club hem verschuldi­gd is (ongeveer 7 miljoen euro) niet zal opeisen tijdens het seizoen 20212022. Ook voor de licentie van het huidige seizoen had KV begin dit jaar de handtekeni­ng nodig van Penninckx.

Dit alles leidt tot de paradoxale situatie waarin de club afhankelij­k is van de goodwill en medewerkin­g van een man die het tegen zijn wil wil buitenwerk­en. De club mag zich dan ook gelukkig prijzen dat Penninckx al van in zijn kindertijd een geel-rood hart heeft en zijn geliefde club wellicht niet wil meesleuren in zijn val ...

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Penninckx in betere tijden.
FOTO BELGAIMAGE Penninckx in betere tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium