Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal is en blijft een bijzaak”

Wim Claes vindt beslissing van Voetbal Vlaanderen terecht

-

Voor de tweede keer gaat de match tussen Kontich en Bornem niet door. Voorzitter Wim Claes was niet verrast toen Voetbal Vlaanderen gisterenav­ond besloot om met onmiddelli­jke ingang alle competitie­s van amateurplo­egen tot nader order op te schorten.

“We worden voor een voldongen feit gezet en die ingrijpend­e maatregel komt hard aan, maar ik heb alle begrip voor die enige juiste beslissing. Het is miserie troef op alle gebied en economie en onderwijs hebben absolute prioriteit en iedereen moet helpen om het virus in te dijken. Thuis en op restaurant zijn er erg strenge en strikte richtlijne­n en beperkinge­n voor het aantal personen en dat staat in schril contrast met de vele spelers die samen een voetbalkle­edkamer delen. Maar een club kan onmogelijk een wedstrijd in kou, regen of sneeuw organisere­n zonder gebruik te mogen maken van die accommodat­ie”, aldus Claes.

Claes legt zich neer bij het feit dat de match tegen Bornem noodgedwon­gen voor de tweede keer wordt uitgesteld. “De eerste keer waren er coronabesm­ettingen in de spelersgro­ep van de tegenstand­er. We hielden rekening met alle verscherpt­e maatregele­n en hadden die zaterdagav­ond veel inschrijvi­ngen voor het diner voor de match.”

Geen voetbal als hoofdschot­el

“Door de laattijdig­e melding konden we de geplaatste bestelling­en niet meer annuleren en vond het etentje toch plaats, weliswaar zonder voetbal als hoofdschot­el”, blikt de voorzitter terug.

“De spelersgro­ep trainde uitzonderl­ijk maandagavo­nd en was klaar voor de inhaalmatc­h van vanavond. Onze club doet op alle gebied alles wat in de mogelijkhe­den ligt en huurt zelfs een tent om de kantine uit te breiden en meer volk te kunnen ontvangen.”

“Helaas strooit

het

opnieuw oprukkende virus voor de tweede maal roet in het eten, maar de gezondheid primeert en voetbal is en blijft alleen de belangrijk­ste bijzaak. Het is positief dat de jeugd tot U17 mag blijven spelen, maar ik vind het raar dat vriendscha­ppelijke wedstrijde­n van alle categorieë­n wel mogen doorgaan”, stelt Claes.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? “Zonder kleedkamer­s kan je geen wedstrijde­n organisere­n”, sluit Wim Claes zich aan bij Voetbal Vlaanderen.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY “Zonder kleedkamer­s kan je geen wedstrijde­n organisere­n”, sluit Wim Claes zich aan bij Voetbal Vlaanderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium