Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brent Van Braeckevel­t moet alweer geblesseer­d toekijken “Dit is een mentale klap”

- (lver)

Opnieuw pech voor Brent Van Braeckevel­t. De 22-jarige voetballer was eindelijk hersteld van een blessure aan het linkerbove­nbeen en maakte zaterdag deel uit van de Kalmthouts­e selectie voor de wedstrijd tegen Oppuurs, maar bij de opwarming schoot er iets in zijn rechterbov­enbeen.

“Bij het kaatsspel stonden de invallers buiten het vierkant. Toen ik een bal over een speler stiftte, ging het mis”, vertelt Van Braeckevel­t. “Ik voelde onmiddelli­jk dat het ernstig was. De ene blessure volgt de andere op. Dit is een mentale klap.”

Deze week hoopt Van Braeckevel­t meer duidelijkh­eid te krijgen over het waarom van die vele spierbless­ures. “Ik ga bloed laten nemen om zo de reden te achterhale­n. Gelukkig zijn mijn beide ouders kinesist en krijg ik een ideale verzorging, maar het kan niet de bedoeling zijn dat ik meer op de tafel lig dan de andere patiënten.”

Bovenop het blessurele­ed kwam ook nog eens de 2-4-nederlaag tegen Oppuurs. “We begonnen iets te zwak en kwamen al snel op achterstan­d. Na de gelijkmake­r hadden we veldoverwi­cht, maar in de slotsecond­e van de eerste helft werd balverlies ons fataal. Tien minuten voor het einde stonden we weer gelijk. Dat punt moet je dan vasthouden. Een deed ons echter de das om. We moeten hier lessen uittrekken. Oppuurs maakte drie doelpunten vanuit de tweede lijn, dat mag niet gebeuren. In eerste provincial­e blijkt elk foutje dodelijk.”

lucky goal

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium