Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verrast dat ik al zo veel mocht spelen”

17-jarige Cédric Folla scoorde dit seizoen al zes keer

- DENNIS ROSIERS

De jonge honden van ’s Gravenweze­l-Schilde B blijven vriend en vijand verbazen. Met een knappe dertien op vijftien blijven ze in het spoor van leider FC Merksem. Afgelopen zondag ging ook Tubantia Borgerhout met 0-2 voor de bijl. Met twee doelpunten was Cédric Folla andermaal de gevierde man bij de ploeg van trainer Frank Braeckmans.

’s Gravenweze­l-Schilde B kreeg de overwinnin­g in Borgerhout zeker niet cadeau. “Tubantia dreigde geregeld en vooral op stilstaand­e fases kon het ons pijn doen”, vertelt Cédric Folla. “Al vergaten wij in de eerste helft onze kansen af te maken. Na de rust lukte dat wel, waardoor we uiteindeli­jk al bij al toch verdiend met de zege van het veld konden stappen.”

Het was Folla zelf die ’s Gravenweze­l-Schilde B met twee doelpunten de overwinnin­g bezorgde. “Het waren echt geen mooie goals”, grijnst de amper 17-jarige spits. “Bij het eerste doelpunt reageerde ik het snelst op een hoekschop die bleef hangen in de zestienmet­er. De tweede goal werkte ik na een mooie tegenaanva­l van ons goed af.”

Met zes doelpunten op de teller is de youngster uitstekend aan het seizoen begonnen. “Net als enkele andere jongens in onze ploeg speelde ik vorig seizoen nog bij de U17. Al had ik toen al het geluk enkele keren te mogen proeven van vierde provincial­e. Bovendien ben ik redelijk groot, wat helpt om mijn mannetje te staan in de duels. Toch moet ik nog wat meer body kweken. Daarom probeer ik op dit moment mijn snelheid te benutten en zo veel mogelijk uit het duel te voetballen”, aldus de laatstejaa­rsstudent sociale en technische wetenschap­pen.

Dromen van een topschutte­rstitel doet de nuchtere jongeman echter niet. “Ik had niet eens gedacht dat ik al zo veel aan spelen zou toekomen. Ik viel zelfs al een keertje in bij de A-ploeg. Maar eerlijk: op dit moment is dat voor mij echt nog te hoog gegrepen. Nu loopt het aardig in de B-ploeg, zowel voor het team als voor mij persoonlij­k. Ik hoop dat het na de verplichte break zo mag doorgaan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Cédric Folla scoorde beide goals in de 0-2-overwinnin­g tegen Tubantia Borgerhout.
FOTO KOEN FASSEUR Cédric Folla scoorde beide goals in de 0-2-overwinnin­g tegen Tubantia Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium