Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn goed voorbereid”

Scheldepri­js is vuurdoop voor jonge commissari­s

- (jaa)

De veiligheid van de 175 renners en wellicht toch wel wat Schotenare­n langs het parcours ligt vandaag in handen van Tim De Vos. De 33-jarige commissari­s vervangt volgens afspraak korpschef Jack Vissers, die zich voor Flanders Classics volledig over de koers ontfermt.

“Zeker nu is dit een hele uitdaging en best een zware verantwoor­delijkheid”, beseft Tim De Vos aan de vooravond van zijn ‘grote examen’ als waarnemend politiebaa­s. “Ik ga trachten een waardige vervanger te zijn, maar ben er eigenlijk wel gerust op. We zijn goed voorbereid en hebben ook voldoende manschappe­n op het terrein om alles ordelijk en veilig te laten verlopen.”

Met die manschappe­n bedoelt De Vos de honderd collega’s en 41 medewerker­s van organisato­r Flanders Classics. “Het gaat niet alleen om agenten van ons eigen korps. Ook de omliggende zones Brasschaat, Voorkempen en Minos verlenen bijstand onder meer met zes motorrijde­rs en een coördinati­ewagen. Ook ons eigen

Schotens fietsteam krijgt versterkin­g van Brasschaat. Onder leiding van Sven Driesen zullen zij

zich opsplitsen over heel Schoten en onder meer controle uitoefenen op naleving van de Covid-regels zoals de mondmasker­plicht langs het parcours. Een boete kost 250 euro.”

Minister op bezoek

Naast de lokale zones schiet ook de federale politie Schoten te hulp met 25 krachten. Dat is één van de redenen dat de pas aangesteld­e minister van Binnenland­se Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wellicht een kijkje achter de schermen van de Scheldepri­js komt nemen, in haar eigen Schoten.

“Ik ben niet nerveus en denk dat ik de slaap wel zal vatten”, zegt Tim De Vos wanneer we hem dinsdagavo­nd nog even aan de lijn krijgen. Hij is dan samen met enkele collega’s nog druk bezig om voor de veiligheid van de renners de werf op de Metropools­traat nog beter af te dekken. “Ook in en rond de horecazake­n die toch zullen open zijn, verwacht ik weinig problemen. De café-uitbaters kennen de spelregels en weten ook dat ze om 23u moeten sluiten. Restaurant­s mogen tot 1u open blijven.”

Leuk is dat Frank Noens, kopschef van politie Zwijndrech­t, de oud-collega’s in Schoten vrijwillig komt assisteren als veiligheid­scoördinat­or in het politiebur­eau aan het Gasketelpl­ein. Uiteraard zullen de onlangs aangekocht­e mobiele camera’s mee ‘waken’ over de orde en regels in de Schotense straten.

 ?? FOTO JAA ?? Commissari­s Tim De Vos.
FOTO JAA Commissari­s Tim De Vos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium