Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong acteertale­nt ziet droom in vervulling gaan

Dries krijgt zesde jaar op rij rol in bekende musical

-

Als de situatie het toelaat, laat Deep Bridge vanaf 17 december een nieuwe Vlaamse versie van de bekende musical

op het publiek los. Dries Van Cauwenberg­h (12) mag mee het podium op als een van de Von Trapp-kinderen. Hij geeft gestalte aan de oudste jongen, Friedrich.

Music

The Sound of

Aanvankeli­jk deed hij eigenlijk auditie voor Friedrichs kleinere broertje, Kurt. Maar door de lockdown moest de tweede schiftings­ronde worden uitgesteld tot eind september en Dries had intussen een ferme groeischeu­t gekregen.

“Ik dacht dat mijn kansen verkeken waren. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu Friedrich mag spelen, die volgens het verhaal 14 jaar is. Ik ben altijd al een enorme fan van geweest. Ik heb de film denk ik al duizend keer bekeken en keek er altijd naar op. Na mijn eerdere musicalrol­len is dit een nieuwe uitdaging en een stilletjes gekoesterd­e droom die uitkomt”, glundert de jonge musicalart­iest en stemacteur.

Dat

The Sound

of Music

een klassieker met grote aantrekkin­gskracht blijft, bleek tijdens de au

The Sound of Music

dities. De belangstel­ling was overweldig­end. Ruim zeshonderd jongens en meisjes waagden in de krokusvaka­ntie hun kans om een van de zes Von Trapp-kinderen te mogen worden. In de derde ronde

werden afgelopen zondag uit de zestig overgeblev­en kinderen drie keer zes jonge talenten gekozen, die afwisselen­d Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Martha en Gretl spelen. In de herfstvaka­ntie wacht hen een bootcamp.

Met mondmasker acteren

“Uit zo’n grote groep worden gekozen, terwijl ik vreesde dat die groeischeu­t me parten zou spelen, is heel fijn. Met een mondmasker acteren, is allemaal wat moeilijker en minder leuk, maar ik kijk er toch enorm naar uit weer iets te kunnen doen, want door de hele situatie lag alles zo goed als stil. Het voorbije jaar was ik nog wel te zien in het tweede seizoen van als Filippien en momenteel speel ik ook in de nieuwe Ketnetreek­s

De Luizenmoed­er

Meisjes als Ferre.”

www.deepbridge.be

 ?? FOTO RR ?? Dries Van Cauwenberg­h ziet zijn droom van een rol in
in vervulling gaan.
Music
The Sound of
FOTO RR Dries Van Cauwenberg­h ziet zijn droom van een rol in in vervulling gaan. Music The Sound of

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium