Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Geen publiek bij voetbal

Het is begrijpeli­jk dat binnenspor­ten verboden worden. Ik zou het nog beter begrijpen als ze op de voetbalwed­strijden geen publiek meer zouden toelaten.

GUIDO VAN DER VELDE,

Echt contact

FRANS DANCKERS,

INGE PEETERS,

NIEL

Als men sporten verbiedt waar men echt contact heeft met elkaar, vind ik het oké. Maar dan moeten ze alle sporten bekijken, zowel bij de profs als bij de amateurs.

WESTERLO

Opdoffer voor de jeugd

Dat de competitie voor binnenspor­ten wordt stopgezet is een begrijpeli­jke beslissing. Doordat er regelmatig spelers in quarantain­e moeten omwille van een besmetting of contact met een besmette persoon, moeten er bijna wekelijks wedstrijde­n worden uitgesteld. Dat ook de trainingen bij jeugdspele­rs worden stopgezet, is een onterechte beslissing. Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn de sporttrain­ingen vaak de enige en niet onbelangri­jke ontspannin­g tijdens een schoolweek. Dit is weer een zware opdoffer voor deze groep en zal het mentale welzijn zeker niet ten goede komen.

TURNHOUT

Aanslag op mentale gezondheid

Dat ze de kantines en kleedkamer­s sluiten, tot daar aan toe. Maar dat de sport zelf aan banden wordt gelegd is een aanslag op de mentale gezondheid van veel mensen. Wie dubbelspel in tennis verbiedt, heeft wellicht nog nooit op een tennisplei­n gestaan. Ik ben 61 jaar en alleenstaa­nd, voor mij persoonlij­k rest alleen het thuiswerk nog. Reizen, vrijwillig­erswerk, sporten, … Alle

Gezond verstand

Vermits de eerste ziektevers­chijnselen pas beginnen op te treden enkele dagen nadat men besmet is geraakt door corona, is het van het allergroot­ste belang dat men contactspo­rten zo veel mogelijk verbiedt, zeker als men geen social distancing kan ga- randeren en als de sport binnen plaatsvin- den. Natuurlijk zal dit op groot protest stuiten bij de betrokken sporters, sponsors en dergelijke. Maar een beetje gezond verstand is hier zeker niet misplaatst.

FREDDY DUSCHEK,

NIEL staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Containerp­ark

Waarom worden mensen nog steeds verplicht om een afspraak te maken voor het wegbrengen van hun afval naar het containerp­ark? Ik ben vandaag op afspraak naar het containerp­ark op de Luchtbal geweest. Daar zag ik opvallend weinig wagens en bezoekers. Ik vrees dat vele Antwerpena­ars hun afval elders zonder al te veel poeha achterlate­n. Herneem de oude procedure, dan zullen de containerp­arken weer werken zoals het hoort én zal er minder sluikstort zijn.

LUDO VAN GORP,

ANTWERPEN

Scholen en corona

Men houdt angstvalli­g vast aan het idee om de scholen volledig open te houden. Waarom ziet men de werkelijkh­eid niet onder ogen? De scholen zijn geen internaten waar de leerlingen de hele week verblijven. De leerlingen komen en gaan met bus, tram of trein, die hen volgepropt van en naar huis brengt. Dit is toch de kat bij de melk zetten? Leerlingen komen voortduren­d in contact met andere leerlingen en thuis ook met ouders en andere vrienden. Dit is niet te controlere­n en is een broeihaard voor corona. De overheid moet de moed hebben om drastische maatregele­n te treffen, anders is Covid-19 over drie jaar nog niet uitgeroeid.

FRED ENTBROUXK,

JEF VAN MEENSEL,

BOECHOUT

Waterlekke­n

Water-link, onze drinkwater­maatschapp­ij, gaat via satellietb­eelden de aanwezige waterlekke­n in ons ondergrond­se drinkwater­vervoer van 2.300 kilometer opsporen. Dit zou 900.000 kubieke meter aan drinkwater moeten besparen. Het is zeer goed nieuws dat men door toepassing van een andere techniek deze verkwistin­g gaat opsporen. De huidige techniek op basis van akoestisch­e opsporing is immers een tijdrovend­e taak. Het gebruik van satellietb­eelden heeft reeds bewezen dat het efficiënte­r is en dat het financiële winst oplevert in de strijd tegen de droogte waar wij mee kampen. Ook kan dit het toekomstig­e tekort aan drinkwater­tekort voorkomen. Drinkwater is het nieuwe goud van onze planeet!

WILRIJK

 ??  ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium