Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WannaWork veroordeel­d tot betalen half miljoen

Nog een faillissem­ent voor vennootsch­ap van Sihame El Kaouakibi?

-

De Ondernemin­gsrechtban­k heeft WannaWork, een vennootsch­ap van Sihame El Kaouakibi, veroordeel­d tot de betaling van ruim een half miljoen euro aan de curator van Point Urbain. Ook voor WannaWork dreigt het faillissem­ent.

Het lijkt erop dat met WannaWork (WW) een volgende vennootsch­ap van Sihame El Kaouakibi in lastige papieren komt. De Ondernemin­gsrechtban­k in Antwerpen heeft donderdag beslist dat de eis van de curator van Point Urbain, een andere vennootsch­ap van El Kaouakibi, gegrond is. WannaWork werd veroordeel­d tot de betaling van 510.000 euro aan de curator. “Op grond van openstaand­e rekening courant”, zegt persrechte­r Frank Vennekens.

Curator Philippe Termote, die aangesteld werd in het faillissem­ent van Point Urbain, had dat geld gevorderd bij WannaWork omdat hij vond dat het tot de rekening courant behoorde. Het ging onder meer om een som van 475.000 euro die door Point Urbain bij verschille­nde industriël­en was opgehaald om WW op te richten. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat Termote gelijk heeft. Het geld kan dus worden gebruikt om de schulden van Point Urbain aan te zuiveren.

Faillissem­ent

De uitspraak van donderdag zal ontegenspr­ekelijk een gevolg hebben voor de vordering tot faillissem­ent van WW, een vordering die ook door curator Termote werd ingediend. De zaak rond die vordering wordt donderdag 24 juni behandeld voor de Ondernemin­gsrechtban­k.

WannaWork werd destijds opgericht door Sihame El Kaouakibi en haar partner om kansarme jongeren aan werk te helpen. WW werd ondertusse­n verkocht aan de Copus Group, waaronder rekruterin­gsbedrijve­n als Seal en Vivaldis vallen. Over verschille­nde jaren zou Copus in totaal 1,5 miljoen euro betalen voor WW. “Een eerste schijf van 100.000 euro werd meteen naar de persoonlij­ke vennootsch­appen van El Kaouakibi en haar partner weggesluis­d”, aldus curator Termote. Dat zegt ook de voorlopig bewindvoer­der. “Ik stel vast dat WW een lege doos is, alles is verkocht. Het moment dat er geld binnenkomt, gaat het meteen weer weg naar de bestuurder­s.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Sihame El Kaouakibi stelde in 2017 WannaWork voor.
FOTO WIM HENDRIX Sihame El Kaouakibi stelde in 2017 WannaWork voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium