Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsers passeren vier wijngaarde­n van Oud Conynsberg­h

-

Limburg heeft iconische fietsroute­s langs fruitbloes­ems, door boomgaarde­n of door water, maar Boechout beschikt nu ook over een verrassend­e fietstocht. Hiervoor zorgt wijndomein Oud Conynsberg­h. Nog goed nieuws van tussen de wijnranken is dat er weer een Wijnfeest komt.

Fietsen langs de vier wijngaarde­n van Oud Conynsberg­h is de nieuwste toeristisc­he trekpleist­er die Boechout te bieden heeft. Wie de fietstocht wil maken, kan de route afhalen in Den Steenen

Molen van het wijndomein of downloaden op de website van het domein.

“We werken nog aan een definitiev­e versie van onze brochure waar ook het fietsplan in zal staan. Tijdens ons Wijnfeest op zondag 4 juli zal het beschikbaa­r zijn. Maar ondertusse­n is het zeker mogelijk om onze route te verkennen. Ze is een goede twaalf kilometer lang en voor een groot deel ook te volgen via het netwerk van de fietsknoop­punten”, vertelt algemeen directeur Kris Van de Sompel van Oud

Conynsberg­h. Over het Wijnfeest wordt later nog meer gecommunic­eerd. De fietsers kunnen nu al nagaan van waar de druiven van de Boechoutse wijnen komen. Bij het vertrek aan de Konijnenbe­rgstraat ontdekken ze meteen de proefwijng­aard. Van daaruit gaat het naar wijngaard Melkkuip. Voor de twee andere wijngaarde­n moeten de fietsers de oversteek maken naar deelgemeen­te Vremde. Daar rijden ze langs wijngaarde­n Kapellen Veld en Mussenhoev­eveld om terug naar Boechout te fietsen. Terug aan de molen worden de deelnemers verwelkomd in de wijnbar om te proeven welk lekkers de Boechoutse druiven hebben voortgebra­cht.

Ook met gids

“De fietstocht is op eigen tempo en op momenten naar keuze af te leggen, maar we organisere­n ook gegidste fietstocht­en. We hebben er ondertusse­n enkele gedaan voor bedrijven. Zo’n tocht moet op reservatie en is enkel voor groepen vanaf tien personen. Op iedere wijngaard wordt even gestopt om informatie te geven over de druivensoo­rt, de ranken en dergelijke”, zegt Van de Sompel.

De wijnbar is open op vrijdag van 14 tot 18u, op zaterdag van 10 tot 18u en op zondag van 14 tot 18u.

www.oudconynsb­ergh.be

 ?? FOTO RR ?? Tijdens de fietstocht kom je langs de verschille­nde velden van Oud Conynsberg­h.
FOTO RR Tijdens de fietstocht kom je langs de verschille­nde velden van Oud Conynsberg­h.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium