Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vanaf nu wordt het pas echt leuk”

Krijgt tweede wedstrijd op rij Man van de Match-trofee

-

Voor de tweede keer in twee wedstrijde­n mocht Romelu Lukaku (28) met de Man van de Match-trofee naar huis. Al was hij deze keer niet goed voor een doelpunt, zelfs niet voor een assist. Bij de 1-1 ‘stal’ Kevin De Bruyne zijn assist door de bal nog af te leggen op Thorgan Hazard. “Ik had verwacht dat Kevin zelf zou trappen, want ik had hem perfect afgelegd”, zei Lukaku.

Hoe verklaar je de moeilijke eerste helft?

“We waren dramatisch, allemaal. Het waren heel moeilijke omstandigh­eden en we hebben niet de kwaliteit gebracht die we kunnen brengen. De Denen speelden met veel inzet en dan heb je

ook nog dat publiek. Het was een goede test en die hebben we doorstaan.” Lag het dan vooral aan de Deense fans?

“Denemarken is gestart met meer drang en veel meer goesting dan wij. Nochtans hadden we in de kleedkamer gezegd dat we het moeilijk zouden krijgen als we niet met dezelfde mentalitei­t zouden beginnen. Maar ook al hebben we meer kwaliteit in de ploeg, we hadden het moeilijk met de intensitei­t en de duels. We verloren veel te veel ballen. In de tweede helft is onze kwaliteit naar boven gekomen.”

Wat zei de coach aan de rust? “Hij was echt teleurgest­eld. Hij

zei dat we met onze ervaring een match zo niet konden aanvatten. Daarna heeft hij de tactiek wat aangepast. Kevin viel in als valse 9, Yannick en ik speelden meer op de flanken. Zo hebben we de ruimte gevonden en de wedstrijd kunnen domineren. In balbezit ging de bal vlotter rond. We hebben twee kansen gekregen en die ook afgemaakt. Vanaf nu gaat het leuk worden voor ons. Iedereen keert terug, iedereen komt op niveau, de trainer gaat nu keuzes moeten beginnen maken. Dat zal goed zijn voor onze ploeg.”

Waar ben je het meest trots op? Je aandeel in de 1-1 of dat in de 1-2?

“De 1-1 was mooier omdat ik meer betrokken was. De 1-2 ging over meerdere stations. Bij de 1-1 dacht ik dat Kevin ging schieten. Ik had de bal ook perfect neergelegd. Maar Kevin heeft die extra kwaliteit om zijn medemaats te zien. Hij heeft hem dan afgelegd voor Thorgan en die moest hem maar binnentikk­en. De 1-2 was puur drang. We waren al op ons elan en hadden het momentum mee. Uiteindeli­jk trapt Kevin die fantastisc­h binnen. Maar die gast is tweevoetig. Je verwacht niets anders.” (glimlacht)

Gaan jullie tegen Finland roteren of willen jullie nu eens met de basisploeg starten?

“Als ik zelf mag kiezen, zou ik met de basisploeg willen starten. Het is voor de trainer leuk om te zien waar we staan als ploeg. Het liefst wil ik zelf spelen. Ik zal dat ook wel afdwingen op de training. Het is belangrijk dat we het momentum vasthouden. Een EK is al moeilijk genoeg. Je moet niet beginnen rekenen zoals we gedaan hebben op vorige toernooien. We moeten gewoon zien dat we er wedstrijd na wedstrijd het beste van maken.”

Heb je Christian Eriksen intussen kunnen bezoeken?

“Ik heb met hem kunnen spreken. Het was best een amusant gesprek. We hadden het over het

anti-plan tegen mij. Dat was wel een beetje grappig. Voor de rest wil ik er niet te veel over uitweiden. Ik ben God dankbaar dat Chris nog bij ons is en daarom sloeg ik ook een kruisteken bij die minuut applaus. Het is belangrijk dat de dokters nu te weten komen wat er is fout gelopen. Ik kijk uit naar zijn herstel.” BART LAGAE

“Ik heb met Eriksen gesproken, ja. Ook over het ‘antiplan’ tegen mij. Wel een beetje grappig.” Romelu Lukaku Spits Rode Duivels

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium