Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beschikken nu over meer ritme dan anders voor deze mooie affiche”

Kontich van trainer Peter Schrauwen ontvangt vanavond (19.00u) Beerschot

- (fko)

Eersteprov­incialer Kontich hernam al vanaf begin mei de trainingen. Trainer Peter Schrauwen verwacht dan ook dat zijn ploeg vanavond degelijk weerstand zal kunnen bieden in de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Beerschot.

“Begin mei zette de overheid het licht op groen om weer in groep te sporten en konden we eindelijk opnieuw de draad oppikken”, zegt Peter Schrauwen. “Vorige maand oefenden we wekelijks één keer en vanaf juni trainden we tweemaal per week. Het was mentaal zwaar om heel lang geen wedstrijde­n te kunnen spelen. Zaterdag speelden we vriendscha­ppelijk tegen SK Londerzeel uit tweede afdeling VV. We verloren onverdiend met 1-2 van die ambitieuze tegenstrev­er. Ik stelde in elke helft een totaal ander elftal op en was tevreden met het resultaat.”

Vanavond komt Beerschot op bezoek. Uiteraard gebeurt dat coronaproo­f.

“Door de goede verstandho­uding die er al jaren tussen beide clubs is, spelen we ook dit seizoen tegen Beerschot. Heel onze entourage kijkt uit naar deze mooie affiche. We moeten uiteraard de strenge maatregele­n volgen. De vierhonder­d beschikbar­e tickets waren onmiddelli­jk uitverkoch­t.”

“Ik mis wel enkele sterkhoude­rs, want Snyders brak op de eerste training een teen en Kwik en Huygen zijn op vakantie. De pas aangetrokk­en jonge doelman Senne Geens krijgt speelminut­en tegen zijn ex-club. Voor de supporters wordt het een leuk weerzien met Joren Dom, die in Kontich de jeugdrange­n doorliep”, stelt Schrauwen.

De Kontichse trainer verwacht dat zijn ploeg goed weerstand zal bieden.

“Normaal trainen we tweemaal in de week voor de match tegen Beerschot om toch opnieuw wat balgevoel te hebben. Het resultaat is uiteraard ondergesch­ikt, maar de spelers beschikken nu over meer ritme en ik verwacht dat we voor een degelijke repliek zullen zorgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium