Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze nieuwe omgeving doet deugd”

SintLenaar­ts van nieuwkomer Lucas Vissers ontvangt zondag Rupel Boom

- (krga)

Na de 3-1-zege van vorige week tegen Kalmthout wacht Sint-Lenaarts dit weekend ongetwijfe­ld een lastigere opdracht, want Lucas Vissers en co. krijgen zondag om 16 uur het bezoek van eerstenati­onaler Rupel Boom.

Vissers is ondertusse­n al een zestal weken aan het trainen met Sint-Lenaarts.

“We zijn heel vroeg begonnen, maar dat vond ik absoluut niet erg”, vertelt de 24-jarige middenveld­er. “Ik heb het voetbal niet alleen serieus gemist tijdens corona, ik kon de afgelopen anderhalve maand ook goed gebruiken om gewend te geraken aan de omgeving, want het is natuurlijk allemaal nieuw voor mij. Bovendien ligt het niveau een stuk hoger dan ik de afgelopen jaren gewend was. Daardoor valt het nog af te wachten of ik hier wel zal slagen. Al ga ik er alles aan doen om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.”

Sint-Lenaarts sluit zondag tegen Rupel Boom het eerste deel van de voorbereid­ing af.

“Na dit weekend gaat de riem er opnieuw even af. Iedereen krijgt wel een individuee­l programma mee, zodat het werk van de afgelopen anderhalve maand niet voor niks is geweest als we op 17 juli aan het tweede deel van de voorbereid­ing beginnen.”

Vissers komt over van tweedeprov­incialer Wuustwezel.

“Na maar liefst zes seizoenen daar te hebben gevoetbald, doet het deugd om eens in een nieuwe omgeving te vertoeven. Bovendien hoop ik hier ook een betere speler te worden, want ik heb nog lang niet alles bereikt in het voetbal wat ik wil bereiken. Ik heb bijvoorbee­ld altijd al de ambitie gehad om een stap hogerop te zetten, maar dat was jaren lang heel moeilijk te combineren met mijn studies. Nu ik afgestudee­rd ben, was het moment ideaal om toch de stap te zetten.”

Net als tegen Kalmthout komen Baptist (hamstring) en Kenis (lies) zeker niet in actie bij Sint-Lenaarts. Bevers is dan weer op reis. Het aantreden van Dondo, die momenteel nog in quarantain­e zit, en Marinho Silva (ogen) is twijfelach­tig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium