Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cirque@taque veegt corona van de weide

-

Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar Cirque@taque is terug. Alles wordt in gereedheid gebracht om op zaterdag 14 augustus opnieuw de bezoekers te verwennen met een dag vol muziek voor alle leeftijden in park Hof de Bist.

“Na overleg met de bevoegde instanties kunnen we met zekerheid zeggen dat ons familiefes­tival kan plaatshebb­en op 14 augustus”, zegt Mattijs De Lee, persverant­woordelijk­e bij Cirque@taque. ”Een editie zoals we die kennen, kan voorlopig nog niet, maar aan amusement zal het zeker niet ontbreken.” Cirque@taque is een gratis ééndagsfes­tival dat zich na de middag richt tot gezinnen en ‘s avonds zijn het vooral de jongeren die uit de bol gaan met optredens en dj’s. Jaarlijks ontvangt het festival over de hele dag verspreid tussen de 10.000 en 12.000 bezoekers. Een twintigtal enthousias­te jongeren en een 150-tal vrijwillig­ers staan borg voor de organisati­e.

“We organisere­n het festival volledig volgens de coronamaat­regelen”, zegt Mattijs. ”De evenemente­nweide in de Veltwijckl­aan wordt omheind. Je zal een plekje moeten reserveren.” De organisati­e heeft de steun van het district, stad en politie. ”We werken ook samen met een veiligheid­sfirma”, meldt Mattijs nog. Zaterdag 19 juni wordt verder gepraat. “Vorig jaar hadden we een affiche klaar. We zijn volop bezig de artiesten te contactere­n en zullen zo snel mogelijk de namen vrijgegeve­n.” (mawo)

www.cirqueat.be

 ?? FOTO W&F ?? Sfeerbeeld van een vorige editie.
FOTO W&F Sfeerbeeld van een vorige editie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium