Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maximumsne­lheid van 30 km per uur in Hoevense woonwijken

-

In de woonwijken in Hoevenen geldt sinds gisteren een maximumsne­lheid van 30 km/u. Gelijktijd­ig wordt de knip in de Hoevense Lindenlaan opgeheven. In september wordt de regeling ook uitgerold in de woonwijken in Stabroek.

Deze beslissing van het schepencol­lege past in het actieplan Stabroek 30/50, dat in de poldergeme­ente de verkeersve­iligheid in alle wijken wil verhogen. Het project werd twee jaar geleden uitgerold in Putte.

Naast de maximumsne­lheid van 30 en 50 km per uur kwam er in die woonwijk ook een knip in de Plantinlaa­n en Veldstraat. Het verkeerspr­oject wil de woonwijken teruggeven aan de bewoners en wil daarom het sluipverke­er uit de wijken weghouden. Een knip kan daarbij helpen, maar in Hoevenen was er onvoldoend­e draagvlak om dat te realiseren. Daarom wordt de knip in de Lindenlaan opgeheven.

Schepen van Mobiliteit Sarah Demartelae­re (N-VA): “De wijken in Putte en Hoevenen vallen nu onder de nieuwe regeling: maximum 30 km/u in de woonwijken en maximum 50 km/u op de verbinding­swegen. Het is de bedoeling dat onze diensten tegen september ook alles in orde brengen in de Stabroekse wijken, zodat ook daar vanaf dan de regel 30/50 telt. Een maximumsne­lheid opleggen werkt pas doeltreffe­nd wanneer de politie daarop controleer­t. Dat zal dan ook gebeuren.”

Maar het actieplan 30/50 is ruimer. “We gaan dan ook in overleg met de plaatselij­ke scholen, jeugd en de bewoners. Zo willen we te weten komen wat zij ons adviseren en voor welke bijkomende maatregele­n er voldoende draagkrach­t bestaat om die uit te werken.”

 ?? FOTO EVDW ?? Politie en gemeentebe­stuur lanceren de actie Stabroek 30/50.
FOTO EVDW Politie en gemeentebe­stuur lanceren de actie Stabroek 30/50.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium