Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oesterman opent Bardeau op Vrijdagmar­kt

- www.bardeau.be , Vrijdagmar­kt 1, 2000 Antwerpen

Nadat hij een tijdje oesters aan huis had geleverd, is Aldwin zelf thuis gekomen: in Bardeau op de Vrijdagmar­kt. Dat is een Frans geïnspiree­rde bar met een vette knipoog naar Brigitte Bardot.

Camus is tijdens de feestdagen van vorig jaar begonnen met Eat my Oester. In het weekend had hij een kraampje in de Kloosterst­raat, in de week bracht hij oesters aan huis. Maar nu heeft hij een vaste stek gevonden op de Vrijdagmar­kt.

“Ik heb vaak gedacht: als ik ooit een zaak begin, dan liefst op de Vrijdagmar­kt. Onlangs passeerde ik hier en stond dit huis te huur (waar voeger Bar Bel was gevestigd, red.). Dat was voor mij op de geknipte moment en zeer gepast nu de horeca weer open mag.”

In feite zijn het zijn klanten die Aldwin een duwtje in de rug gaven in de richting van een vaste plek om zijn oesters en meer aan de man te brengen. “Hoe dikwijls mensen vroegen om iets meer: een wijntje, een glaasje bubbels om bij de oesters te drinken. Maar dat mocht niet en kon niet. In die periode mocht uitsluiten­d takeaway. Ook ikzelf bleef op mijn honger, want van nature ben ik een gastheer. Ik heb graag dat ieder-Aldwin een zijn gading vindt.”

Juist daarom heeft Aldwin een vrij uitgebreid­e kaart gemaakt, met champagnes, witte-, rode-, oranje wijnen en rosé, aperitieve­n, bieren, softdrinks, sake en sterkedran­k. “Ik heb een uitgebreid gamma waarin iedereen zijn gading vindt, van zeer betaalbare drankjes tot de iets exclusieve­re zaken.”

Zijn beschermen­gel Brigitte Bardot zou het niet anders willen. Zeker in een zaak die van Aldwin een Franse identiteit meekreeg. Niet alleen door de kwaliteits­volle krukjes en de marineblau­we hoofdtoon, maar ook door de portretten van Franse actrices en acteurs van even geleden. Met Bardeau wilde ik inderdaad een knipoog geven naar Bardot. Maar ook ‘eau’, het water, speelt een rol. We zitten er hier niet ver van en oesters leven erin.”

Toch is er meer dan een oester te krijgen: we hebben charcuteri­e van De Laet en Van Haver, kaas van Van Tricht en een delicatess­e als kaviaar. Om daar ten volle van te kunnen genieten, brengt Aldwin graag een stolp naar de tafel. Daar stop je alle gsm’s van de tafelgenot­en in. “Zo heeft niemand nog bereik en kan je de 360°-ervaring hier ten volle beleven.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Voilà, een goed glas wijn in Bardeau.
FOTO DIRK KERSTENS Voilà, een goed glas wijn in Bardeau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium