Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen Kevin Janssens te bespeuren in tweede seizoen

Tweede seizoen misdaadree­ks staat bijna op papier, maar zonder Kevin Janssens

- JO DE RUYCK

Scenarist-regisseur Marc Punt legt momenteel de laatste hand aan een tweede seizoen van de populaire misdaadree­ks Fair

Trade. De meeste acteurs keren in het vervolg terug, behalve Kevin Janssens, die met commissari­s ‘Wally’ Wilson nochtans een grote rol had. “Zijn verhaallij­n is afgerond”, aldus Punt.

Midden september 2020 ging Streamz van start met onder meer

Fair Trade, de tragikomis­che misdaadree­ks van Marc Punt (58). Ondertusse­n is de serie ook al op VTM uitgezonde­n, maar na negen maanden is Fair Trade nog altijd de best bekeken reeks op de Vlaamse streamingd­ienst.

Die popularite­it smaakt naar meer. Punt heeft op dit moment al vijf van de zes aflevering­en van een tweede seizoen klaar. “Wat er in die laatste episode zal gebeuren, kan nog enkele kanten op”,

aldus Punt. “Veel scenariste­n starten met een synopsis, een

treatment zoals dat heet, waarin de plot staat uitgeteken­d. Ik niet, dat werkt niet zo goed voor mij. Ik heb enkele grote lijnen en zie onderweg dan waar de inspiratie me heen brengt.” Misdaadpat­ron

Het begin van Fair Trade 2 knoopt alleszins aan bij het afgelopen seizoen. Daarin zagen we in de laatste aflevering hoe de corrupte, snuivende en hoererende flik ‘Wally’ Wilson een clubje Russische criminelen een lelijke hak zette, waardoor ze in de cel belandden. “Nu zijn we drie jaar later, de Russen komen vrij en slaan terug”, vertelt Punt.

Wel opvallend: Kevin Janssens (41) is er niet meer bij. Hij speelde nochtans de belangrijk­e rol van Wally, aan de zijde van zijn collega-flik Robin De Rover, een

personage vertolkt door zijn ondertusse­n ex-vriendin Ella-June Henrard (28). Volgens Marc Punt is zijn rol in het verhaal afgerond, “wat me meteen de kans biedt nieuwe plotpaden te bewandelen zonder in herhaling te vallen”.

Populair in Oekraïne

Dat opent perspectie­ven voor Peter Van den Begin (56), die als ‘old skool’ misdaadpat­ron de show stal in de eerste reeks. “Voor Peter zal inderdaad een grotere rol zijn weggelegd. Maar daarnaast komen er nog enkele nieuwe figuren bij. Door wie die zullen worden gespeeld, onthullen we pas wanneer alle contracten definitief zijn getekend.”

Ondertusse­n is er ook belangstel­ling vanuit het buitenland voor Fair Trade. “Er wordt onder meer gepraat met Duitsland en Zuid-Amerika, en later dit jaar zal de serie in verschille­nde OostEurope­se landen worden uitgezonde­n. Dat komt omdat er enkele Oekraïense acteurs in Fair

Trade meespelen die in OostEuropa nogal populair zijn.“Punt zegt overigens voor het tweede seizoen een beroep te zullen doen op wat extra acteertale­nt uit die regio. Lees: sexy schoon volk gegarandee­rd.

Wat hij de liefhebber­s van tragikomis­che misdaadfic­tie eveneens kan verzekeren, is dat er opnieuw een flinke dosis zwarte humor aan zit te komen. “Ironie, cynisme en misantropi­e: daar hou ik wel van. En actie natuurlijk. Dat maakt dat deze Fair Trade opnieuw tot de duurdere Vlaamse reeksen zal horen. Hoeveel het budget bedraagt, mag ik niet zeggen, maar de mooi in beeld gebrachte actiescène­s, de ruime cast en de vele draaidagen maken het vrij duur. We starten de opnames op 7 maart 2022 en ronden pas af op 26 juni. Wanneer Streamz het tweede seizoen zal uitzenden, staat nog niet vast. Ik moet de serie afleveren voor eind 2022.” Ook de nieuwe Fair Trade zal na zijn première op Streamz ook nog op VTM worden uitgezonde­n.

 ??  ??
 ?? FOTO STREAMZ ?? Ella-June Henrard is opnieuw flik, de rol van Kevin Janssens is uitgespeel­d.
FOTO STREAMZ Ella-June Henrard is opnieuw flik, de rol van Kevin Janssens is uitgespeel­d.
 ?? FOTO STREAMZ ?? Peter Van den Begin krijgt een grotere rol en de Oekraïense actrices keren ook terug. Op de foto: Kseniya Mishina.
FOTO STREAMZ Peter Van den Begin krijgt een grotere rol en de Oekraïense actrices keren ook terug. Op de foto: Kseniya Mishina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium