Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Euro 2000 legde kiem voor nieuw Italiaans restaurant

- JOHAN VAN BAELEN

Een Antwerps-Italiaans stel opent een nieuw restaurant in Antwerpen, Reginella. De twee, beiden afkomstig uit Napels, leerden elkaar in de Scheldesta­d kennen, toevallig ter gelegenhei­d van het EK Voetbal in 2000, waar hun schoonbroe­r tweede werd.

Alfredo (43) en Marilyn Arenoso openen vandaag, donderdag, hun restaurant Reginella op de Grote Markt, maar ze leerden elkaar twintig jaar geleden kennen ter gelegenhei­d van het Europees Kampioensc­hap Voetbal, waar het toeval en cupido hebben samengewer­kt.

Dat kwam zo: Alfredo Arenoso was mee naar België gekomen met de Italiaanse voetballer­s. Hij was namelijk uitgenodig­d door zijn schoonboer, de centrale verdediger Fabio Cannavaro, die later tweede zou worden op het EK. Alle familieled­en van de Italiaanse ploeg logeerden in het Hilton, maar de Cannavaros kwamen terecht in het Hyllit Hotel in de Diamantwij­k. Daar moesten ze niet lang zoeken naar een Italiaans restaurant. In geen tijd werd restaurant Rimini van Ciro Di Prisco hun stamrestau­rant. Ciro’s dochter Marilyn raakte bevriend met de zus van de Italiaanse sterspeler en die vroeg haar mee naar het spelershot­el. “Op de bus zat ik ineens naast Alfredo, de schoonbroe­r van de voetballer”, vertelt ze.

Marilyn had nog voor het EK met haar familie afgesproke­n dat ze na de zomer zou gaan herbronnen in Napels. En wie liep ze daar als bij wonder tegen het lijf? Juist: Alfredo. “Verliefd, verloofd, getrouwd en kindjes”, lacht Marilyn.

Hyllit Hotel

Na een aantal jaar wilde Alfredo een eigen zaak beginnen. In Napels zag hij daar geen kansen toe, dus verhuisde het gezin naar Antwerpen. Daar ging hij in op een aanbod van de toenmalige patron van Gran Duca, het restaurant op de zesde verdieping van het Hyllit Hotel.

“Weer speelde dat hotel een rol in ons leven”, vertel Marilyn. “Alfredo werkte er twaalf jaar, waarvan vier als uitbater, tot recent het huurcontra­ct afliep.”

Corona vertraagde het nieuwe project, maar nu start het koppel de splinterni­euwe zaak Reginella op de Grote Markt. Daarbij krijgen ze de volle steun van Ciro, die nog steeds graag een handje toesteekt.

“Reginella ligt aan de andere kant van de stad, maar we zijn hier direct goed ontvangen”, aldus Alfredo. “Toen we hier na de eerste try-out even op het terras zaten, kwamen de buren ons spontaan gelukwense­n.” “Er hangt een goede vibe”, vult Marilyn aan.

“Onze chef is toevallig ook een Napolitaan. Om ons te overtuigen, heeft Luigi thuis voor ons gekookt.” Hij staat voor de meer uitgepuurd­e Italiaanse keuken die ook Alfredo wil aankaarten. “Er zijn genoeg Italiaanse restaurant­s die de typische Italiaanse gerechten brengen zoals ossobuco, scampi fritti of saltimbocc­a. De basis van onze keuken is ook Italiaans, maar we brengen het met een twist. Ook klassieker­s als vitello tonato brengen we op een andere manier.”

“Daarmee pakken we het anders aan dan sommige Italianen in de buurt. Maar ons hart, onze ziel en onze passie steken erin. We willen vooral meer de essentie op het bord.” En de naam Reginella? Die komt uit een liedje van Roberto Murolo en vertelt het verhaal van twee geliefden.

www.reginella.be, Reginella, Grote Markt 42, Antwerpen

 ??  ??
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Marilyn en Alfredo Arenoso met achter hen papa Ciro in hun nieuwe zaak op de Grote Markt in Antwerpen. Inzet: schoonbroe­r Fabio Cannavaro die tijdens het EK in 2000 tweede werd met Italië.
FOTO DIRK KERSTENS Marilyn en Alfredo Arenoso met achter hen papa Ciro in hun nieuwe zaak op de Grote Markt in Antwerpen. Inzet: schoonbroe­r Fabio Cannavaro die tijdens het EK in 2000 tweede werd met Italië.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium