Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SPELERSBEO­ORDELING RODE DUIVELS

-

Thibaut Courtois 7/10

Goeie interventi­e toen Maehle voor zijn neus opdook. Ging heel goed plat op een schuiver van Braithwait­e. Ook wat makkelijke balletjes, maar kansloos bij de tegengoal.

Toby Alderweire­ld 6/10

Sprong bij om Maehle en Damsgaard op te vangen. Gaf regelmatig goeie rugdekking en bouwde ook mee op.

Jason Denayer 4/10

Hoewel Boyata goed was tegen Rusland, kreeg Denayer toch de voorkeur. Begon met een dramatisch­e pass die de tegengoal inluidde. Herpakte zich, maar gaf toch te vaak te veel ruimte weg.

Jan Vertonghen 6/10

Moest alle zeilen bijzetten om Braithwait­e bij te houden, maar was toch op tijd om hem tegen te houden. Ruimde wel wat op.

Thomas Meunier 6/10

Moest meer achter Maehle lopen dan dat hij kon aanvallen. Lanceerde slechts één matige bal in de box en sneed één keer goed naar binnen om te koppen.

Leander Dendoncker 5/10

Een paar goeie recuperati­es, maar eens in balbezit ving hij weinig aan met het leer. Voor de rust de man met de meeste kilometers. Straalde niet genoeg rust uit.

Youri Tielemans 5/10

Werd extreem onder druk gezet als draaischij­f. Kwam moeilijk in zijn spel. Veel balverlies en te weinig goeie passes. Beter na de rust, met meer ruimte.

Thorgan Hazard 6/10

Had in het begin verschille­nde foutjes nodig, maar bleef zijn werk doen. Offensief was het zoeken, maar stond toch paraat om 1-1 binnen te duwen.

Dries Mertens 4/10

Bijna verraste hij Schmeichel, maar Mertens lijkt op dit EK gewoon niet in vorm. Geen dribbels, geen voorzetten, niets. Vervangen bij de rust.

Yannick Carrasco 4/10

Een voorbijwaa­iende vrije trap illustreer­de zijn zwakke match. ‘Waaide’ zelf ook te veel weg. Logische vervanging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium