Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yaremchuk helpt Oekraïne aan winst

-

Nadat ze in hun openingswe­dstrijd een nipte 3-2-nederlaag hadden geleden tegen Nederland, hebben de Oekraïners zich in Boekarest herpakt met een 2-1-zege tegen Noord-Macedonië, dankzij goals in de eerste helft van Yarmolenko en AA Gentspits Roman Yaremchuk, ook al de doelpunten­makers tegen Oranje.

Het duel werd in goede banen geleid door de Argentijn Fernando Rapallini. In de 57ste minuut legde de eerste niet-Europese scheidsrec­hter op een EK de bal op de stip voor Noord-Macedonië, na een fout op Pandev. Alioski trapte de elfmeter eerst nog op doelman Bushan, maar trof in de rebound toch raak: 2-1. Malinovsky­i (ex-RC Genk) trapte aan de overzijde de strafschop van de 3-1 nog op de keeper.

“Het was een wedstrijd met twee heel verschille­nde helften”, vertelde de Noord-Macedonisc­he bondscoach Igor Angelovski. “Onze eerste helft was niet goed, maar in de tweede hebben we getoond dat we onze plaats op dit EK waard zijn.”

“Alleen jammer dat het geen punten opgeleverd heeft. Het zou mooi zijn als we tegen Nederland onze eerste punten kunnen pakken. Als we een hele wedstrijd goed spelen, moet dat kunnen.”

“45 minuten goed spelen is op dit niveau niet goed genoeg”, beaamde kapitein Goran Pandev. “Zoals we in de tweede helft speelden, zouden we het een volledige wedstrijd moeten kunnen doen. We hebben nog kansen gekregen op de gelijkmake­r, maar het mocht niet zijn. We kunnen nog veel leren. Het is dan ook pas de eerste keer dat we er op een competitie van dit niveau bij zijn.”

“In de tweede helft had NoordMaced­onië het evenwicht hersteld”, erkende de Oekraïense bondscoach Andriy Shevchenko. “Onze eerste helft was wel heel goed. In de tweede waren we te nerveus. Zo kostte een domme fout ons een strafschop. Zelf kregen we ook nog wel kansen, maar waren we niet koelbloedi­g genoeg in de afwerking. Alle lof voor de Noord-Macedoniër­s ook, ze hebben karakter getoond.”(blg)

 ?? FOTO REUTERS ?? Yaremchuk en Shevchenko.
FOTO REUTERS Yaremchuk en Shevchenko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium