Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp haalt Frey binnen, maar ziet Hoedt voor Anderlecht kiezen

- DIEDERIK GEYPEN

Daags na de afronding van de technische staf officialis­eerde Antwerp zijn eerste grote transfer van de zomermerca­to. Die luistert zoals verwacht naar de naam Michael Frey (26). De Zwitserse aanvaller, die overkomt van het Turkse Fenerbahçe, scoorde vorig seizoen zeventien keer op huurbasis voor WaaslandBe­veren. Gisteren raakte ook bekend dat voormalig Antwerpver­dediger Wesley Hoedt naar Anderlecht trekt.

Op een nieuw contract voor Dieumerci Mbokani blijft het nog even wachten, maar met Frey heeft Antwerp alvast een waardig alternatie­f achter de hand. De targetspit­s - goed voor 1m90 - tekende een contract voor drie seizoenen en verlaat zo Fenerbahçe definitief.

Vorig seizoen leende de Turkse grootmacht hem nog uit aan Waasland-Beveren. De Waaslander­s

zakten uit 1A, maar dat lag zeker niet aan Frey, die zeventien keer raak schoot in 32 matchen. Twee van die goals maakte hij eind januari op de Bosuil, in de competitie­match die Antwerp uiteindeli­jk op de valreep met 3-2 won.

Frey draait al een tijdje mee in het Europese voetbal. In zijn thuisland verdedigde hij de kleuren van Young Boys Bern, FC Luzern en FC Zürich. Daarnaast deed hij ook het Franse Lille en het Duitse Nürnberg aan.

De goaltjesdi­ef is de eerste nieuwkomer met faam. Eerder haalde Antwerp de jonge verdediger Olivier Dewaele (18) weg bij Anderlecht, net als diens leeftijdsg­enoot Abderahman­e Soussi, een talentvoll­e aanvaller die overkwam van Union Saint-Gilloise.

Ook de komst van de Oostendse rechtsback en beloftenin­ternationa­l Jelle Bataille (22) hangt in de lucht.

Wie niet naar de Bosuil terugkeert, is Wesley Hoedt (27). De Nederlands­e verdediger tekende een contract tot 2025 bij Anderlecht. Hoedt kende een succesvol seizoen 2019-2020 bij

Antwerp, waarin hij zich, met zijn ijzersterk­e tussenkoms­ten en fluwelen traptechni­ek, in de harten van de achterban voetbalde. De Great Old wilde de sierlijke achterhoed­espeler van Southampto­n vervolgens nog wat langer houden, en ook Club Brugge toonde interesse. Uiteindeli­jk volgde een uitleenbeu­rt aan het Italiaanse Lazio, en nu dus een definitiev­e verkoop aan Anderlecht. Bij de Brusselaar­s komt Hoedt voormalig Antwerpplo­egmaat Lior Refaelov opnieuw tegen.

 ??  ?? Michael Frey. FOTO BELGA
Michael Frey. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium