Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toneelhuis wuift Guy Cassiers uit met Beatles

- www.toneelhuis.be

Tijdens het seizoen 2021-2022 neemt Toneelhuis afscheid van Guy Cassiers, die er sinds 2006 werkte als artistiek leider. Zijn collega’s vergasten hem op een ode, opgehangen aan het legendaris­che Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Van FC Bergman over Olympique Dramatique tot de dames van het onthaal, zonder uitzonderi­ng werken alle medewerker­s van Toneelhuis mee aan de slotvoorst­elling die vanaf 16 juni 2022 in de Bourla speelt. Lonely Hearts

Club Band is hun bedankje aan Guy Cassiers, die vijftien jaar lang in het theaterhui­s op post was als artistiek leider. Voor deze ‘bonte avond’ zet elk van de makers een nummer uit het legendaris­che Beatles-album naar zijn hand.

Cassiers zelf regisseert een productie op basis van gedichten van Antwerpena­ar Leonard Nolens. De voorstelli­ng Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen is een dialoog tussen geprojecte­erde beelden van Nolens die gedichten voorleest en acteur Johan Leysen die ze op het toneel tot leven wekt.

Pjeroo Roobjee, die andere taalvirtuo­os, zet Ballyturk van de Ierse Enda Walsh naar het Nederlands over. Jan Decleir, Tom Dewispelae­re en Stijn Van Opstal nemen op de planken de handschoen op. Ook de locatiepro­jecten van Toneelhuis springen in het oog. Thomas Verstraete­n en Benjamin Verdonck kozen voor 7

x 7 zeven plekken in de stad waartussen zij zeven installati­es zeven dagen laten reizen.

En al op 28 augustus gaat er een wandelvers­ie van Ik ben mijn

straat van start: Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeers­ch lieten zich inspireren door de straat uit hun kindertijd in Irak en België.

Na juni 2022 wordt Guy Cassiers opgevolgd door Kathleen Treier als artistiek leider bij Vlaanderen­s grootste theatergez­elschap. De ticketverk­oop voor seizoen 20212022 start op maandag 21 juni om 12u. (id)

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Guy Cassiers.
FOTO VICTORIANO MORENO Guy Cassiers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium