Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tomorrowla­nd zou net het einde van mijn lockdown betekenen”

-

De beslissing van de burgemeest­ers van Boom en Rumst om Tomorrowla­nd dit jaar niet te laten plaatsvind­en lokt veel reactie uit bij buurtbewon­ers. In de Rumstsestr­aat in Reet vinden de bewoners het gezellig druk tijdens het twee weekends durende festival. Maar dat is niet overal zo.

In de Boomse Bosstraat wonen de felste tegenstand­ers van het festival. Etienne De Brouwer (66) voelt zich gesteund door het ‘njet’ van zijn burgemeest­er. “Ik woon hier tien maanden in het jaar erg graag. Maar van de opbouw tot de afbraak van Tomorrowla­nd is dat heel wat minder”, zegt hij. “De rustige buurt met vele sociale contacten ondergaat dan een ware metamorfos­e. We worden beperkt in ons doen en laten en krijgen er in die twee weekends nog eens dreunende bassen als hoogtepunt bij.”

Christel Schoonjans (45) uit de Onderwijss­traat spreekt dezelfde taal. “Ik woon hier al 26 jaar erg graag. We zijn zelfs blij dat onze vier kinderen, tussen 15 en 26 jaar, opgezet zijn dat het festival

hier plaatsvind­t. Maar we zitten nog volop in die pandemie die ons al zoveel beperkinge­n heeft opgelegd. Het is echt niet oké om bij het eerste lichtpuntj­e meteen tweemaal vier dagen lang 75.000 personen uit binnen- en buitenland naar hier te lokken.” Marina ‘moeke’ Verschrage­n (64) uit de Nachtegaal­straat betreurt dan weer de beslissing van de burgemeest­ers. “Ik ga zelf niet naar het festival, maar geniet er toch met volle teugen van. Het is het hoogtepunt van het jaar voor mij: al die goedgezind­e jongeren hier aan mijn bankje voor het huis te zien passeren. Dit festival opnieuw zien doorgaan zou voor mij het einde betekenen van een anderhalf jaar durende opsluiting.” In De Schorre zelf genieten sportievel­ingen en recreatiev­elingen van het unieke kader. Normaal gesproken zou het domein nu afgesloten zijn voor de opbouw van het festival. Een aantal skaters is blij dat ze nu van de door de provincie geplaatste infrastruc­tuur kunnen blijven genieten.

Op de Deltaweide, waar tijdens het festival het hoofdpodiu­m staat, is het nu opvallend rustig. Enkele parapenter­s hebben hun zweeftuig net opgevouwen, terwijl Mitch Crauwels (33) zit te genieten van het mooie weer en het prachtige uitzicht.

“Ik heb hier jarenlang gewoond en miste de omgeving na mij verhuis. Ik ben daarom teruggekom­en. De Schorre is voor mij ne groten hof die ik niet zelf moet onderhoude­n. Ik wandel hier graag, alleen of met mijn kinderen. Tomorrowla­nd zelf bezocht ik nog nooit, maar ik hoop dat binnen de kortste keren wel eens te doen. Maar het zal dus niet voor dit jaar zijn. Jammer toch.”

JEF WIJCKMANS

 ??  ??
 ?? FOTO DBA ?? Als Tomorrowla­nd zou doorgaan, vrezen de burgemeest­ers voor een nieuwe corona-uitbraak.
FOTO DBA Als Tomorrowla­nd zou doorgaan, vrezen de burgemeest­ers voor een nieuwe corona-uitbraak.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO JHS ?? Mitch Crauwels.
FOTO JHS Mitch Crauwels.
 ?? FOTO JW ?? Etienne De Brouwer.
FOTO JW Etienne De Brouwer.
 ?? FOTO JW ?? Marina Verschrage­n.
FOTO JW Marina Verschrage­n.
 ?? FOTO JW ?? Christel Schoonjans.
FOTO JW Christel Schoonjans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium