Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strafschop maakt het verschil in saaie match

-

In een slaapverwe­kkende wedstrijd tegen Zweden leek Slovakije lang te speculeren op een gelijkspel. De Slovaken kregen echter het deksel op de neus toen de Zweden laat in de tweede helft een strafschop kregen en ook omzetten.

Tegen Spanje werden de Zweden nog volledig teruggedro­ngen en moesten ze zich vooral beperken tot verdedigen. Tegen Slovakije kwam Zweden met meer aanvalslus­t aan de aftrap, maar spektakel leverde dat allerminst op. Groepsleid­er Slovakije was niet van plan om er na zijn zege tegen Polen een open wedstrijd van te maken. Meer dan wat halve kansjes kregen we dan ook niet te zien in de eerste helft.

Wie de televisie na die eerste 45 minuten nog niet had afgezet, werd beloond met een iets betere tweede helft. Na 58 minuten was er voor het eerst zowaar opwinding, met schoten óp doel. Kucka kopte de bal van dichtbij richting doel, maar de Zweedse doelman Olsen pakte uit met een goede save. Aan de overkant wilde de Slovaakse keeper Dubravka niet onder doen. Bij de Zweden ontpopte Isak zich tot de gevaarlijk­ste man. Meermaals kwam de spits van

Real Sociedad dicht bij een doelpunt. Het was ook zijn goede pass die ervoor zorgde dat Slovaaks doelman Dubravka Quaison moest neerhalen in het strafschop­gebied. Forsberg zette zich achter de bal en zette de elfmeter feilloos om. Zweden verdiend op voorsprong. Slovakije schoot eindelijk wakker, maar kreeg niets meer voor elkaar. “Het is goed om vier punten na twee wedstrijde­n te hebben”, trapte de Zweedse coach Janne Andersson een open deur in. Zeker als je Spanje al achter de kiezenhebt (vva)

 ?? FOTO REUTERS ?? Forsberg schiet de strafschop binnen.
FOTO REUTERS Forsberg schiet de strafschop binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium