Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wout mag zondag weer voluit op mij rekenen”

- KAREL LEMMENS

Vier jaar geleden, toen het BK voor elite in Antwerpen werd gereden, verraste neoprof Nathan Van Hooydonck zowat iedereen door deel uit te maken van de beslissend­e vlucht van vijf. Oliver Naesen pakte de titel, maar met een vijfde stek kon de renner uit Gooreind trots terugblikk­en op een glansprest­atie. Zijn rol zondag in Waregem is wel anders.

“Ja, dat was een geweldige binnenkome­r”, kijkt de 25-jarige renner van Jumbo-visma er zelf graag op terug. “Daar werd nog maar eens het cliché bevestigd dat het op een kampioensc­hap alle kanten uitkan en de titelstrij­d niet voor niets als een loterij wordt bestempeld. Wat toen kon, kan dus dit jaar opnieuw gebeuren, al voeg ik daar meteen aan toe dat ik totaal niet met mezelf bezig ben. Ik ben in de eerste plaats in Waregem om te proberen kopman Wout van Aert bij te staan, want hij start als een van de favorieten. Ik bereid me voor op een zeer nerveuze oorlogsvoe­ring in het eerste gedeelte van de koers. Zoals nagenoeg altijd zal er een bitsige strijd geleverd worden om met een groep vooruit te geraken. Dan komt het er vooral op aan om goed uit je doppen te kijken om te zien wie mee is en welke ploegen allemaal vertegenwo­ordigd zijn. Als ik toevallig als een soort waakhond voor Wout mee moest zijn, hoef ik geen trap te veel te geven. Pas als die groep voorop zou blijven, kan het zijn dat er kansen voor mij inzitten. Maar nogmaals: daar zit ik helemaal niet mee in mijn hoofd.”

Ronde van Zwitserlan­d

Met de conditie zit het best wel snor. “Na een pittig voorjaar nam ik een week volledige rust om dan geleidelij­k weer op te bouwen. In de Ruta del Sol knoopte ik opnieuw aan met de competitie. Vorige week volgde de Ronde van Zwitserlan­d. De eerste dagen verliep het daar niet echt naar wens. Het slechte weer zat daar mogelijk voor iets tussen. Vanaf rit vier werd ik alsmaar beter. Vooral tijdens het klimwerk liet zich dat voelen. Dat ging steeds vlotter. Die laatste dagen in heerlijk weer hebben me gerustgest­eld dat het met mijn conditie de goede kant uitgaat. Het verleden heeft meermaals bewezen dat de Ronde van Zwitserlan­d een ideale voorbereid­ing is op het BK.

Ik hoop dat dit met mij ook het geval is.”

“Voor het BK tijdrijden van woensdag had ik een plaats bij de eerste tien tot doel gesteld. Een tijdlang zette ik zelfs de beste chrono neer, maar uiteindeli­jk werd ik zevende, waarmee ik mijn doelstelli­ng bereikte. Ik ben er dus van overtuigd dat ik klaar moet zijn om zondag goed voor de dag te komen. Wout mag op mij rekenen.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Nathan Van Hooydonck werd woensdag zevende tijdens het BK tijdrijden.
FOTO MARC VAN HECKE Nathan Van Hooydonck werd woensdag zevende tijdens het BK tijdrijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium