Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met De Bruyne, Hazard, Witsel én Vermaelen tegen Finland

-

Maandag spelen de Rode Duivels hun laatste groepsweds­trijd tegen Finland. Roberto Martinez zal zijn team flink wijzigen in vergelijki­ng met zijn basiself tegen Denemarken. Van een B-team kunnen we niet spreken, want Eden Hazard, De Bruyne, Witsel én Vermaelen komen aan de aftrap. “Op een groot toernooi bestaat er geen A- of B-team”, zegt de bondscoach. “Op een WK of EK moet je anders denken. Je hebt alle spelers nodig, ze moeten klaar zijn. De Bruyne, Eden Hazard en Witsel zullen aan de wedstrijd beginnen. Zij hebben minuten nodig, maar ik weet nog niet hoe lang ze zullen spelen. Ook Vermaelen zal aan de aftrap komen.”

En wat met Romelu Lukaku? De Belgische topschutte­r riep na de winst tegen Denemarken al dat de Duivels met hun beste team tegen Finland moeten spelen. Hij denkt wellicht ook aan zijn topschutte­rstitel. “Ik ga met Romelu praten”, zei Martinez. “Ik begrijp wel dat hij zo veel mogelijk wil spelen, maar we moeten bekijken of het opportuun is, hoe vermoeid hij is. We willen geen spelers op het veld zien die op hun limiet zitten. Dit is ook voor anderen een gelegenhei­d om in het ritme te blijven.”

Chadli (kuit) is nog twijfelach­tig. Thorgan Hazard kreeg een trap op zijn knie, zonder erg. En zijn broer Eden, die lijkt weer helemaal zichzelf. “Eden is weer Eden”, glunderde Martinez. “Hij heeft hard gewerkt bij Real Madrid om fit te zijn en wilde daar zo hard bewijzen dat hij het verschil kan maken. Dat bracht hem in een mindset die hem niet meer van het voetbal deed genieten. Onze medische staf kent Eden al heel lang. Ze weten hoe ze hem moeten aanpakken.” (lvdw)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium