Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst Duitsland, dan Italië, vervolgens Frankrijk...

het zou zomaar kunnen

-

De kwalificat­ie voor de tweede ronde is binnen voor de Rode Duivels. Tijd om vooruit te blikken dus. Er zijn twee routes naar de finale, maar net als op het WK 2018 dreigen de Rode Duivels aan de moeilijkst­e kant van de tabel te verzeilen. Herinner je je de derde groepsweds­trijd op het WK in Rusland tussen België en Engeland? De Duivels wonnen met 1-0, al was het beter die match niet te winnen en tweede te worden in onze poule. Als groepswinn­aar zouden de Belgen namelijk in de kwartfinal­e Brazilië treffen en in de halve finale Frankrijk, de twee sterkste tegenstand­ers op het toernooi. Brazilië lukte nog, Frankrijk was te sterk.

De Rode Duivels dreigen nu op het EK in een gelijkaard­ige situatie te verzeilen als ze maandag niet verliezen tegen Finland en dus weer hun groep winnen. Zoals het er nu naar uitziet, treffen de Duivels in de kwartfinal­e dan het verbazend sterke Italië en in een eventuele halve finale topfavorie­t Frankrijk.

Ook de 1/8ste finale kan een zware dobber worden. We besparen je de details, maar de Duivels hebben één kans op drie dat ze in die fase het nummer drie uit groep F - ‘de Groep des Doods’ treffen. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat Duitsland. Als de Belgen tweede worden in hun groep, ziet de wereld er helemaal anders uit. Hun achtste finale zouden de Duivels in het nabijgeleg­en Amsterdam kunnen spelen tegen de tweede van groep A. Op dit moment is dat Wales, Zwitserlan­d kan ook nog.

In de kwartfinal­e lijkt de kans reëel dat Nederland de tegenstand­er wordt. In een eventuele halve finale lijken Engeland, Spanje en het nummer twee van groep F de grootste kandidaten om onze tegenstand­er te worden. “Als je plots niet meer wil winnen om niet eerste in de groep te zijn, dan moet je een knop omdraaien. Dat is niet goed”, zegt bondscoach Roberto Martinez. “We zijn hier op een toernooi. Het gaat erom elke wedstrijd te winnen. Dát moet de spirit zijn.” (wic, lvdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium