Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grieks jeugdinter­national Konstantop­oulos tekent voor drie seizoenen

-

Beerschot heeft er een verdedigen­de versterkin­g bij. Eerder deze week legde Apostolos Konstantop­oulos zijn medische testen al af op het Kiel, gisteren was de transfer officieel rond. De 18-jarige Griek tekende voor drie jaar met optie op extra seizoen.

Konstantop­oulos komt over van de Griekse eersteklas­ser Panaitolik­os. Konstantop­oulos heeft twee caps voor het Griekse nationale elftal U21. De centrale verdediger van 1m91 is de tweede zomeraanko­op van Beerschot. De Kroaat Leon Krekovic was de eerste nieuwkomer op het Kiel.

“Ik ben heel trots dat we Apostolos

hebben kunnen aantrekken”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Er was immers heel wat interesse voor de talentvoll­e jeugdinter­national. Enkele Griekse topclubs hadden hun oog laten vallen op Tolis.” Ook buiten Griekenlan­d was er heel wat interesse. “Logisch ook”, vindt Van Praet. “Apostolos heeft eigenlijk alles: veel voetballen­de kwaliteite­n, hij is sterk en snel. Bovendien heeft hij ook nog eens heel wat flair en charisma. We kunnen zo’n jongens overtuigen om naar Beerschot te komen met het traject dat we hen voorleggen. Dat hebben we met Stipé Radic en Ismaila Coulibaly ook gedaan. Hun successen zorgen ervoor dat jonge talenten zien dat

ze hier kansen krijgen.”

Ook ondervoorz­itter Walter Damen spreekt vol bewonderin­g over de transfer van Konstantop­oulos.

“Opnieuw investeert Beerschot in jonge, maar bijzonder talentvoll­e spelers. We zijn als club fier dat jonge talenten voor Beerschot kiezen.”

(tsfn)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium