Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reuzenkilo­meters vanop Spoor Oost tot Eilandje en Deurne

750 lopers kiezen voor parcours Dolfijn, Reuzin of Kinnebaba

- MISCHA BLUDTS

750 deelnemers kwamen zich afgelopen weekend uitleven op de Reuzenloop in Borgerhout. Ze verkenden tijdens een sunsetrun zaterdag en een breakfastr­un zondag niet alleen de straten van Borgerhout, maar ook Deurne, het Eilandje en den Dam.

De parcours van de Reuzenloop hebben de namen van de traditonel­e Borgerhout­se reuzen. Zo passeerde Dolfijn (12 km) langs het MAS en het Felixpakhu­is en Reus (4 km) langs het Lobroekdok. Reuzin (8 km) liep dan weer door het Te Boelaerpar­k, Boekenberg­park en Rivierenho­f. Op Spoor Oost was er een Kinnebaba kinderparc­ours.

Tijdens de Reuzenloop werd ook aan plogging gedaan waarbij al wandelend of joggend zwerfvuil werd verzameld. De actie was een succes: in totaal werden 22 volle vuilniszak­ken ingeleverd.

De deelnemers vertrekken normaal gezien op het Terloplein, maar om alles coronaproo­f te la- ten verlopen, verhuisde het evenement naar het veel grotere Spoor Oost. Daar startten en arriveerde­n de lopers ter hoogte van Bar Oost, dat hier meteen zijn openingswe­ekend van maakte.

Minister loopt mee Minister van Binnenland­se Zaken Annelies Verlinden (CD&V) woont in Schoten en nam zaterdagav­ond

met haar neefjes Jack en Oliver deel aan de sunsetrun.

“Ik doe voor de eerste keer mee. We gaan 12 kilometer lopen. Nogal ambitieus want ik heb mezelf niet speciaal voorbereid. Maar ik heb goede moed er kijk er alvast naar uit. Het is leuk om zoiets nog eens te kunnen doen en bovendien nieuwe plekjes te ontdekken.”

Lopers konden na het inscannen van een QR-code op hun smartphone onderweg luisteren naar leuke weetjes en boeiende verhalen. “Super! Dat ga ik zeker doen. Het wordt trouwens sowieso een verrassing want ik weet niet hoe het parcours precies loopt. Het zal in ieder geval heel tof zijn.”

Ook de Dorstige Joggers, loopteam van Bar Bakeliet, liepen zondag mee. Na afloop trokken ze naar Bar Oost voor een verfrissin­g. Oliver en zijn zoontje Jack uit Hoboken en Sabrina en haar kindjes Josse en Folke uit Wilrijk, zijn moe maar tevreden. “We deden voor het eerst mee”, lacht Sabrina. “Zelf hebben we het mooie Dolfijn-parcours gelopen, met een muziekboxj­e voor de sfeer, de kindjes liepen de Kinnebaba.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Jack, Oliver, Josse, Folke en Sabrina verfrissen zich na afloop in Bar Oost
FOTO JAN VAN DER PERRE Jack, Oliver, Josse, Folke en Sabrina verfrissen zich na afloop in Bar Oost
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Schepen voor Sport Luc Moerkerke, minister van Binnenland­se Zaken Annelies Verlinden en haar neefjes Jack en Oliver
FOTO JAN VAN DER PERRE Schepen voor Sport Luc Moerkerke, minister van Binnenland­se Zaken Annelies Verlinden en haar neefjes Jack en Oliver

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium