Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet rekenen, gewoon winnen

Bondscoach Roberto Martinez gooit ploeg flink door mekaar, Rode Duivels hebben vanavond tegen Finland genoeg aan één puntje om groepswinn­aar te worden

-

De Belgische ploeg die vanavond Finland partij geeft in de strijd om de groepswins­t is een flink gewijzigd elftal, maar geen B-team.

Courtois, Witsel, De Bruyne en Eden Hazard spelen van in het begin mee. Over Lukaku wilde de bondscoach zich niet uitspreken, maar er worden veel wijziginge­n verwacht.

Een gelijkspel is straks genoeg, maar hoe belangrijk is groepswins­t voor het verdere verloop van het toernooi? Na de 1-0-zege van Italië tegen Wales is het nagenoeg zeker dat bij een gebeurlijk­e kwartfinal­e de Squadra Azzurra op de weg komt van de groepswinn­aar van onze poule B. Een halve finale tegen Frankrijk is al minder zeker. De Fransen kunnen in hun groep nog eerste, tweede en zelfs derde worden. Niet dat het de bondscoach niet interessee­rt om de groep te winnen, maar hij wil vanavond in het snikhete Sint-Petersburg (33 graden) zo veel mogelijk spelers aan het werk zien en anderen laten rusten na een zwaar seizoen. Finland is het zwakste broertje uit groep B, maar pakte de zege tegen de Denen omdat die getormente­erd waren na de gebeurteni­ssen met Christian Eriksen.

Net als op het WK gaat Roberto Martinez zijn ploeg omgooien voor de laatste groepsweds­trijd. “Ik ga niet wisselen om te wisselen en wil nog altijd een evenwichti­ge en competitie­ve ploeg tussen de lijnen brengen”, aldus de bondscoach. “Ik streef er wel naar dat alle spelers toernooi-ervaring opdoen. Ik wil weten waar iedereen staat. Ik besef wel dat

Romelu Lukaku zo veel mogelijk wil spelen. Over hem moet ik nog beslissen.”

Het lijkt er sterk op dat Trossard op de linkerflan­k terechtkom­t om de geblesseer­de Thorgan Hazard te vervangen én stand-in Carrasco te laten rusten. De Rode Duivels hebben hun mond vol over wat Jérémy Doku op training laat zien. Ook de 19-jarige sneltrein mag hopen op speelminut­en. “Op training heeft Doku er alles aan gedaan om te laten zien dat hij klaar is om aan een EK-wedstrijd te beginnen”, aldus Martinez. “Aan een gebrek aan gretigheid zal het bij hem niet liggen. Bij geen enkele speler overigens. Het komt erop aan om voluit voor de winst te gaan. We kennen de Finnen, we weten hoe compact ze spelen. We kunnen verliezen, maar ik zal pas ontevreden zijn als we geen goede prestatie leveren.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium