Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met drie op podium is super”

Nick Thijs, Alexis Krug en Dieter Boeye zorgen voor volledig Atriacpodi­um

- (basp)

Atriac boven tijdens de kwarttriat­lon in het Park van Brasschaat zondag. Met Nick Thijs, Alexis Krug en Dieter Boeye bezette Atriac het volledige podium. Voor Krug al de tweede podiumplaa­ts op rij na winst in de tot duatlon omgevormde triatlon van Hamme vorig weekend. Britt Heirman (Atriac) won bij de vrouwen.

De triatlon van Brasschaat keerde terug naar de vertrouwde kwartafsta­nd na de halve triatlon van de voorbije jaren. Na de zwemproef in de E10-plas was er wat chaos. De triatleten moest een 20-tal minuten wachten omdat de politie het parcours door een gebrek aan seingevers niet kon vrijgeven. Uiteindeli­jk kon het dan toch en sprongen de triatleten op basis van de zwemtijden één voor één hun fiets op.

Er ontstond een kopgroep met Alexis Krug, Nick Thijs en Dieter Boeye. Het drietal van Atriac fietste de rest op meer dan twee minuten. In het lopen bleek Nick Thijs de sterkste. De Kapellenaa­r finishte in 1u48’11”. Kalmthoute­naar Alexis Krug (1u48’59”) won na een felle strijd met Boeye (1u49’00”) de strijd om de tweede plek.

“In het fietsen heb ik iets te veel gegeven en dat bekocht ik in het lopen”, zei Krug, die in 2018 de halve afstand won in Brasschaat. “Ik lag in het begin van de fietsproef samen met Dieter op kop, maar we hebben even gewacht zodat Nick kon aanpikken. Ik heb hard gewerkt op de fiets. Als ik eerder in de mot had gehad dat we twee minuten voor lagen, had ik me misschien wat kunnen sparen. Halfweg het lopen begon ik last te krijgen van de maag en ik kreeg krampen in de hamstring. Ik moest Dieter laten lopen en Nick ging me voorbij. Dieter kreeg ik nog net te pakken, maar Nick niet meer. Het is natuurlijk super om met drie teamgenote­n op het podium te staan. Daar kan ik wel mee leven.”

Bij de vrouwen won Britt Heirman uit ’s Gravenweze­l. Ze zwom het snelst, werd in het fietsen bijgehaald, maar met een sterke 10km lopen maakte ze het na 2u10’55” vrij vlot af. Kaat van Eynde (2u12’18”) en Lotte De Vet (2u12’47”) stonden naast haar op het podium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium