Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen 3’40” lopen is niet slecht”

Jochem Vermeulen maakt indruk met derde plek op 1500m

- (basp)

Jochem Vermeulen was één van de grote uitblinker­s in de nationale ploeg op de European Team Championsh­ips in Roemenië (Cluj-Napoca). Met een indrukwekk­ende 1500m scoorde de Kapellenaa­r belangrijk­e punten voor België.

In een trage wedstrijd had Vermeulen geen zin. De 22-jarige atleet nam vroeg in de race het commando en sloeg een klein kloofje op de groep. Hij leek op weg naar winst. Maar een Noor en een Tsjech spurtten hem in de slotmeters voorbij. Met zijn derde stek in 3’40”02 kon Vermeulen wel leven. “Hier kan ik echt niet ontevreden over zijn”, reageerde hij. “Ik wilde het gewoon proberen. Helaas ging er niemand mee. In mijn eentje liep ik 3’40”. Niet slecht, vind ik. Ik denk dat ik in de laatste meters gewoon wat frisheid miste door de examens en ook wel omdat het de laatste tijd wat veel was allemaal.”

Na zijn toptijd van 3’36”40 op 29 mei in Nijmegen mag hij stiekem dromen van de strenge olympische kwalificat­ielimiet van 3’35”00. “Het BK is mijn allerlaats­te kans voor Tokio. Niet dat ik er echt op ga jagen, maar ik kan het er nog één keer proberen. Je weet maar nooit.”

Hij zal dan wel een fameuze haas nodig hebben. “Het is de bedoeling dat er op het BK iemand tempo maakt. Ze zijn daarmee bezig, maar veel weet ik er nog niet over. Ik denk dat veel andere lopers daar ook baat bij zouden hebben. Het is een mooie kans. Dus ik hoop wel dat er een haas zal zijn.”

Voor Vermeulen, die de voorbije jaren vaak geblesseer­d was, is het geleden van het WK scholieren in Cali 2015 dat hij nog voor de Belgische ploeg liep. “Ik vond dit een erg leuke ervaring. Vooraf twijfelde ik een beetje of ik zou meegaan, maar ik ben toch heel blij dat ik ben geweest. Het is een mooie internatio­nale competitie en ik heb ervan genoten. Hopelijk is dit de eerste van een reeks. Na het BK loop ik nog de Nacht van de Atletiek in Heusden op 3 juli. Tot daar is de planning opgemaakt. Ik moet nog bekijken wat ik deze zomer nog zal doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium