Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renessound geeft weer die ‘live-kick’

- KRISTIN MATTHYSSEN

“Een beetje een AB-gevoel”, zo omschreven concertgan­gers de kick van de eerste live-concerten in lange tijd met een groot publiek die Renessound zaterdagav­ond organiseer­de onder de luifel van het jeugdcompl­ex in Oostmalle.

De concerten van The Country Feedback Club en The Many Moons waren normaal al gepland in juni 2020, maar konden door corona niet doorgaan. Daarna werd uitgekeken naar oktober vorig jaar, maar ook toen moest Renessound last minute alles afgelasten door een nieuwe opstoot.

Derde keer goede keer, en hoe! Renessound, dat een viertal jaar zijn eerste live-concerten organiseer­de in kasteeldom­ein De Renesse in Oostmalle, koos het middenplei­n van de jeugdlokal­en aan De Notelaar als alternatie­ve concertzaa­l. Overdekt, en tegelijk toch open en luchtig. Een schot in de roos. Volgens de honderd toehoorder­s - de optredens waren zo goed als uitverkoch­t - gaf het middenplei­n met de grote trap en de balkons aan de zijkanten waarop ook

nog hoge tafeltjes stonden - een soort ‘Ancienne Belgique-gevoel’. Akoestiek

“We organisere­n normaal een vijftal concerten per jaar”, zegt Stijn Van Dyck van Renessound. “Meestal op aparte locaties, zoals het oud-gemeentehu­is van Oostmalle. Maar deze infrastruc­tuur is een knaller, en de akoestiek valt nog goed mee.”

Jan Goossens, zanger en gitarist van The Many Moons, afkomstig uit Malle, snakt na één jaar stilliggen eindelijk nog eens naar optreden voor een publiek. “In juli hebben we nog een paar keer kunnen optreden, maar daarna lag alles weer plat. Iedereen verlangt naar livemuziek, en deze alternatie­ve concertzaa­l is een voltreffer.”

Ook Evi Maes uit Malle is blij dat ze weer de deur uit mag. “We moeten wel aan de tafeltjes blijven zitten tijdens het concert, maar dat deert niet.”

Balkons

Michel Grootjans, voorzitter van Domein de Renesse, en Greet De Backer genoten vanop de balkons. “Voor mij is het lang geleden”, zegt Grootjans. “Het geluid is best oké hier.” Greet De Backer ging het voorbije jaar wel nog naar behoorlijk wat concerten. “Ik heb Jef Neve gevolgd, van Poperinge tot Jazz Middelheim.”

 ?? FOTO KMA ?? Het middenplei­n van het jeugdcompl­ex aan De Notelaar.
FOTO KMA Het middenplei­n van het jeugdcompl­ex aan De Notelaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium