Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ongebruikt­e berm getransfor­meerd tot zomerbar Café Corbusier

-

in de Kruishofst­raat is er sinds dit weekend Café Corbusier. De berm naast ontbijtzaa­k Pain Pidou is omgetoverd tot een hippe zomerbar. De initiatief­nemers moesten eerst talloze Japanse duizendkno­opplanten uitrukken.

“Dat was best wel wat werk, dat is een hardnekkig­e plant”, zegt uitbater Carlos Michielsen. Hij is ook manager van Club Capital in het Stadspark. Dankzij corona had hij tijd om als nieuwe uitdaging een onbenut, overwoeker­d stuk grond tot een nieuwe horecaruim­te te transforme­ren.

In de plaats ligt er nu een tapijt van schorsstuk­ken. Daarop zijn tafeltjes voor telkens vier personen geplaatst en strandstoe­len. In totaal kunnen er 120 mensen plaatsneme­n. Zoals een echte zomerbar betaamt is er een djbooth. Naast de Duvel 666 en Triple d’Anvers stroomt er ook Liefmans Fruitesse en ‘Le Corbusierp­ils’ uit de tapkraan. Op fles is nog vanalles te krijgen.

Naar de naam is het niet ver zoeken, ook letterlijk. Op tientallen meters ligt Maison Guiette, het enige overgeblev­en werk in België van de invloedrij­ke architect Le Corbusier (1887–1965). Als extra link zijn de tafels van de zomerbar geschilder­d in ‘Le Corbusierb­lauw’, een tint die hij veel gebruikte.

Er zullen regelmatig dj’s uitgenodig­d worden maar volgens de organisato­ren moet de buurt geen geluidsove­rlast vrezen. “Dj’s zijn belangrijk voor de sfeer van de zomerbar, maar draaien loungemuzi­ek voor op de achtergron­d. We willen graag heel de buurt naar onze zomerbar lokken”, zegt Carlos.

Het terras is een uitbreidin­g van een reeks horecazake­n: ontbijtzaa­k Pain Pidou, de frituur ernaast genaamd Pom Frit en verderop in de Eglantierl­aan Bistro Pompidou. Vanop het terras van de zomerbar kan je trouwens frieten bestellen.

De horeca ontwikkelt zich meer en meer in de buurt. In het ruime pand op de hoek van de Eglantierl­aan en de Berkenlaan wordt waarschijn­lijk vanaf augustus de ontbijtzaa­k Pain Pidou ondergebra­cht. Het gaat om het pand waar een Lucy Chang-restaurant gevestigd was. De frituur Pom Frit neemt dan intrek in het pand waar de Pain Pidou nu gevestigd is.

 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ?? Initiatief­nemers Glenn Van Hissenhove­n (37), Anthony Van Isacker (46) en Carlos Michielsen (31).
FOTO ANDREAS ROTTY Initiatief­nemers Glenn Van Hissenhove­n (37), Anthony Van Isacker (46) en Carlos Michielsen (31).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium