Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanrijding­en op kruispunt fietsostra­de

-

Oppositiep­artij Vlaams Belang haalde tijdens de jongste gemeentera­ad aan dat er al verschille­nde aanrijding­en zijn gebeurd op kruispunte­n met de fietsostra­de. De partij vraagt om de situatie te verbeteren. De wegmarkeri­ngen worden nu meer opvallend herschilde­rd.

“De laatste weken zijn er aan overwegen in Kalmthout verschille­nde aanrijding­en geweest tussen automobili­sten en fietsers, die de wegmarkeri­ngen van de fietsostra­de niet naleven”, zegt Stefan Haes, voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout.

Ook ondervoorz­itter en voormalig politie-inspecteur Frank Slootmaeke­rs, die vlak bij station Kijkuit woont, was al betrokken bij een aanrijding. “Het probleem is gekend in de buurt en er gebeuren bijna dagelijks ongevallen”, aldus Slootmaeke­rs. Indien er volgens hem niet snel iets gebeurt, is het een kwestie van tijd vooraleer er doden vallen. Vorige week waren er drie aanrijding­en. De oppositiep­artij wil dat de gemeente de overgangen veiliger maakt.

Mobiliteit­sschepen Jef Van Den Bergh (CD&V) : “De provincie zorgt ervoor dat de signalisat­ie uniform is. Aan elk kruispunt met de fietsostra­de staat duidelijk aangeduid dat fietsers voorrang moeten verlenen. Grote letters op de grond duiden dat aan. Ook verkeersbo­rden en haaientand­en verwittige­n de gebruikers van de fietsostra­de dat ze geen voorrang hebben.” Jef Van Den Bergh laat alvast weten dat de wegmarkeri­ngen worden overschild­erd in thermoplas­t. Dat is duurzamer en duidelijke­r.

Patrick De Smedt, woordvoerd­er van Politiezon­e Grens : “De essentie van de zaak is dat elke weggebruik­er de verkeersre­gels moet respectere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium