Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij willen er voor hen zijn, in deze zware periode”

Grappige bloktips van coaches Mortsel Volley Antwerpen

- FILIP SPOELDERS

De laatste examens zijn bijna in zicht, maar tot op die finale druppel zweet krijgen de studenten van Mortsel Volley Antwerpen steun van hun coaches. Met een ludieke Instagram-pagina brengen die wat fun in de lange dagen vol droge leerstof.

de coronamaat­regelen hebben de meeste jeugdspele­rs hun coaches niet meer gezien sinds oktober 2020. Om ze toch een beetje bij de club te betrekken, bedacht de Mortselse volleybalc­lub de campagne #mvablokt op Instagram.

Naast de bloktips post de club op zijn Instagramp­agina tips voor een haalbare dagelijkse workout of een inspireren­de quote. Voorbeeld: Stef Brijs, trainer van Dames 6, behandelt het thema van de tussendoor­se dutjes: “Maak die niet langer dan een halfuur. En om te vermijden dat je in een diepe slaap valt, hou iets vast in je hand. Laat je het vallen, dan word je weer wakker!” Ook voor pauzetips staan de coaches paraat: “Blijf niet aan je bureau zitten, laat je gsm liggen en laat je ogen rusten!” Die tip komt van Marc Goossens, die Dames 1 traint.

“We stellen in onze InstagramD­oor verhalen geregeld vragen aan onze leden. Aan de reacties merken we dat ze actief betrokken zijn bij het hele gebeuren. Dat doet ons deugd. Zo merken we dat onze studenten er iets aan hebben”, zegt Eline Otte, speelster en bestuursli­d. Blokken betekent in het volleybal dan ook iets helemaal anders, meent jeugdtrain­ster Agnes Jacobs: “Dat we onze leden studeertip­s gingen geven, had ik als volleybalt­rainster een jaar geleden nooit geloofd. Normaal gezien leren wij ze blokken aan het net door ze zo hoog mogelijk te laten springen. Het is een leuke manier om onze studenten een hart onder de riem te steken, maar als ik eerlijk mag zijn, geef ik hen toch liever bloktips op een volleybalv­eld.”

Mortsel Volley Antwerpen, dat al 60 jaar bestaat, telt momenteel 350 leden.

Stef Brijs

Trainer Dames 6

‘‘Maak je tussentijd­se dutjes niet langer dan een halfuur. En om te vermijden dat je in een diepe slaap valt, hou iets vast in je hand. Laat je het vallen, dan word je weer wakker!’’

 ?? FOTO RR ?? Een van de coaches toont aan dat markeersti­ften niet voor elk probleem de oplossing zijn.
FOTO RR Een van de coaches toont aan dat markeersti­ften niet voor elk probleem de oplossing zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium