Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen stratenloo­p, wel natuurloop in De Merel

Afgelastin­g

- (ella)

De Brechtse Stratenloo­p van 25 juni gaat dit jaar niet door op de traditione­le manier. Om 19u geeft Runnin’ Brecht wel het startschot voor een alternatie­ve natuurloop op De Merel, die tot 11 juli kan worden afgelegd.

“We willen een knaller van een stratenloo­p op Brecht loslaten!!”, zo staat het ambitieus op de gemeentesi­te. De realiteit is anders. Maar dat was buiten Jef Van Dijck gerekend, de motor achter de jaarlijkse stratenloo­p.

“Twee jaar na elkaar geen Brechtse Stratenloo­p organisere­n, is nefast voor de naamsbeken­dheid. Jarenlang was het bij lopers een vaste wedstrijd op hun agenda, dat willen we niet verliezen”, legt hij uit.

Daarom stoomde hij samen met de sportdiens­t een alternatie­f klaar en kan er toch gelopen worden. “Op natuurdome­in De Merel hebben we een traject van vijf kilometer uitgestipp­eld. Het gaat voor 80% over onverharde wegen. De omloop start op de parking in de Schippersd­reef en je kan die al wandelend, joggend of lopend afleggen.”

Ook voor de traditione­le prijsuitre­iking is een oplossing bedacht. “Wie wil kan zijn deelname zelf registrere­n via een horloge, Run Keeper, Strava en andere systemen en doormailen naar de sportdiens­t. Je kan deelnemen zo vaak je wilt en de resultaten doorsturen tot en met 15 juli. Er wordt ook een klassement opgemaakt. Uit alle inzendinge­n worden dan vijftien winnaars geloot. Zij krijgen een sportpakke­t.”

Deelnemen kan van 25 juni tot en met 11 juli. Op de startdag geeft jogclub Runnin’Brecht om 19u het officiële startschot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium