Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kinderdroo­m die uitkomt”

Wrapper Gloria Monserez in allerlaats­te ‘Ketnet Musical’

- WIM DEHANDSCHU­TTER

De zevende en laatste Ketnet Musical wordt voorbereid. Gloria Monserez (19), wrapper bij de kinderzend­er van VRT, speelt daarin een van de volwassen hoofdrolle­n.

Ketnet en productieh­uis Studio 100 gaan al verschille­nde jaren op zoek naar jong zang- en acteertale­nt om samen maandenlan­g hard aan een voorstelli­ng te werken. Dat zal nog één keer gebeuren: in het voorjaar van 2022 moet Ketnet Musical: De Finale in de zalen te zien zijn.

Het verhaal draait rond musicalact­rice Fenne, die op de dag van haar première op magische wijze wordt gekatapult­eerd naar Het Land der Musicals. Zij kan als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang redden. Want niemand minder dan Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) heeft vreselijke plannen.

“Ik heb al heel mijn leven in een musical willen meespelen, dus dit

is echt een kinderdroo­m die in vervulling gaat”, zegt Monserez, de eerste naam

in de cast die is bekendgema­akt. “Of de danspasjes zullen lukken, is nog even spannend afwachten, maar ik heb er enorm veel zin in. Ik had niet gedacht dat mijn rol zo’n lange naam ging krijgen. Hopelijk wordt mijn kleding even bombastisc­h als de naam Gravin Berthilda van Silencio.”

Talent gezocht

Voor de laatste Ketnet Musical wordt nog jong talent gezocht. Inschrijve­n kan tot zondag 18 juli via ketnet.be en de Ketnet-app. De zoektocht zal dit najaar te zien zijn op Ketnet. De vorige jaargangen werden verschille­nde namen ontdekt: Familie-acteur en MNMdj Aaron Blommaert, Zita en Nono Wauters (kinderen van Koen Wauters en Valerie De Booser) en Francisco Schuster uit #LikeMe.

 ?? FOTO FRED DEBROCK ??
FOTO FRED DEBROCK
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium