Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AC Milan informeert naar Yaremchuk

-

Roman Yaremchuk lijkt zijn sterk EK te gaan verzilvere­n met een transfer. De Italiaanse topclub AC Milan ziet de Oekraïense spits wel zitten. Het grootste probleem: de 25 miljoen die AA Gent vraagt.

AC Milan heeft geïnformee­rd naar AA Gent-spits Roman Yaremchuk, op het EK al goed voor twee goals bij Oekraïne. De

Rossoneri zijn op zoek naar een centrumspi­ts omdat Zlatan Ibrahimovi­c de seizoensst­art mist na een operatie aan de knie. Ook Olivier Giroud kan naar Milan, maar zijn eventuele komst staat los van het dossier-Yaremchuk. Milan wil drie centrumspi­tsen. Struikelbl­ok voor technisch directeur Frederic Massara blijft evenwel de vraagprijs van 25 miljoen euro. Volgens Italiaanse media denkt Milan daarom aan een huur met verplichte aankoopopt­ie van 15 miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen tot een kleine 20 miljoen euro. Voor Yaremchuk, die ook op tafel ligt bij Engelse en Duitse clubs, wordt het zaak een club te vinden die AA Gent boter bij de vis biedt. Yaremchuk kan die prijs overigens rechtvaard­igen als hij nog meer indruk maakt op het EK. Oekraïne stoot zeker door naar de achtste finales als het niet verliest van Oostenrijk. Ook bij verlies is kwalificat­ie nog mogelijk als een beste derde. Daarbij kan het doelsaldo belangrijk zijn, de spits weet dus wat hij moet doen om zijn transfer te krijgen.

Keniaanse verdediger naar Gent

AA Gent haalde intussen de Keniaanse centrale verdediger Joseph Okumu (24) bij Zweedse Elfsborg, dat 3,6 miljoen euro vroeg. Ook de Paraguayaa­n Diego Torres is onderweg naar Gent. De 18-jarige linksbuite­n wordt gehuurd van Olimpia.

 ?? FOTO REUTERS ?? Yaremchuk viert een doelpunt met Oekraïens bondscoach Shevchenko.
FOTO REUTERS Yaremchuk viert een doelpunt met Oekraïens bondscoach Shevchenko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium