Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk ziet de ploeg nu dat ik in vorm ben”

-

Je bent de enige die Van Aert en Evenepoel kan volgen. Je strandt op een half wieltje van de titel. En je bent duidelijk in bloedvorm. Toch is Edward Theuns nog altijd niet zeker van een Tourselect­ie. Het nummer twee van het BK is er het hart van in. “Ik hoop dat ze eindelijk zien dat ik die selectie verdien”, wees hij naar zijn ploeg Trek Segafredo.

“Hoe ontgoochel­d ik ben na mijn tweede plaats? Superontgo­ocheld. En tegelijk ook trots op de koers die ik gereden heb.”

Heel even leek Edward Theuns voor een dubbele verrassing te zorgen in het BK. Eerst toen hij als enige de sprong kon maken naar het topduo Van Aert Evenepoel. Vervolgens toen hij in de spurt naast Van Aert kwam.

“Helaas waren mijn armen te kort”, glimlachte hij flauw over zijn jump op de streep. “Wat scheelde het? Dertig centimeter. Ik weet niet of ik ooit nog zo dicht bij een nationale titel zal komen. Hier ga ik toch even slecht van slapen.”

Dat Theuns zo sterk voor de dag kwam, had nog een andere reden. De Belg van Trek - Segafredo reed in Waregem duidelijk op revanche. Theuns was gisterenav­ond nog altijd niet zeker van een Tourselect­ie. Hij ligt voor de laatste plaats in de balans met de Luxemburge­r Kirsch. Dat wringt.

“Ik zou het bijna kwetsend noemen”, klonk het. “Ik rij supergoed. Ik ben enorm profession­eel qua voorbereid­ing, hoogtestag­es, noem maar op… Toch houden zij mij in onzekerhei­d. Normaal zou de selectie al na de Ronde van Zwitserlan­d gemaakt worden. Dan was het weer wachten tot na de kampioensc­happen. Dat is niet plezant. Zeker niet als het om de Tour gaat. Naar zo’n evenement wil je met meer rust kunnen toeleven.”

Of hij vermoedt dat de ogen bij Trek Segafredo zullen opengaan na dit BK?

“Ik hoop dat ze mij nu zullen meepakken, ja”, besloot Theuns. “Ik heb alleszins getoond heb dat ik de selectie verdien. Maar dat vind ik al langer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium